Кралят на френския шансон Шарл Азнавур бе награден в Израел

...
Кралят на френския шансон Шарл Азнавур бе награден в Израел
Коментари Харесай

Шарл Азнавур получи медал за спасител

Кралят на френския шансон Шарл Азнавур бе награден в Израел за присъединяване в спасяването на евреите по време на Втората международна война, оповестяват международните организации.

В резиденцията си в Йерусалим израелският президент Реувен Ривлин връчи на 93-годишният Азнавур медала на името на Раул Валенберг - шведски посланик, избавил по време на Втората международна война хиляди евреи, на които издавал шведски паспорти.

 Снимка 320161

" Наградата е присъдена на Азнавур за филантропичната активност на неговото семейство по време на Холокоста, което е укривалоло няколко души евреи, преследвани от нацистите.

Малко остана до концерта на легендата на френската музика у нас. Шарл Азнавур ще изнесе за първи път в България огромен концерт на 30-ти ноември в зала " Арена Армеец ".

Арената ще бъде преобразена във френски сценичен салон с трагичен фон и червен килим, а местата ще бъдат лимитирани за 5500 индивида, които да се потопят напълно в атмосферата на френския шансон и джаз. Събитието се реализира в партньорство с Френският културен институт.

Билетите за извънредния концерт потеглят са в продажба на цени сред 60 и 150 лева и ВИП билети на цена 200 лева.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР