Кралските питони, известни още като топчести питони, са едни от

...
Кралските питони, известни още като топчести питони, са едни от
Коментари Харесай

Кралски питон - отглеждане и грижи

Кралските питони, известни още като топчести питони, са едни от най-популярните типове змии, отглеждани като домашни любимци. Тяхната послушна природа, управляем размер и изумителен външен тип ги вършат отличен избор за феновете на влечугите. Правилната грижа, боравене и схващане на техните потребности са от решаващо значение за благосъстоянието на тези очарователни същества.

Настройка на местообитание на Кралски питон

Създаването на уместно местообитание е от значително значение за здравето на кралския питон. Ето главните съставни елементи, които би трябвало да имате поради:

Изберете стъклен или пластмасов терариум, който обезпечава задоволително място за змията да се изтегне комфортно.

Осигурете сигурна вентилация, с цел да поддържате подобаващ въздушен поток, без да позволявате на змията да избяга.

Субстрат

Изберете подобаващи субстрати като постелки от трепетлика, мулч от кипарис или хартиени кърпи. Избягвайте субстрати от бор или кедър, които могат да бъдат нездравословни за питоните.

Температура и мокрота на терариума

Поддържайте термичен градиент в заграждението, като топлата страна е към 31-33°C и по-хладната страна към 24-27°C.

Използвайте нагревателни подложки под резервоара или керамични излъчватели на топлота, с цел да създадете този градиент.

Нивата на мокрота би трябвало да варират сред 50-60%. Това може да се реализира посредством замъгляване на заграждението и обезпечаване на кутия за мокрота.

Места за скриване и фон

 Кралски питон Снимка: Kapa65/pixabay.com

Предложете места за скриване както от топлата, по този начин и от хладната страна, като употребявате кожи от влечуги или половин трупи.

Добавете изкуствени растения или клони, с цел да осигурите обогатяване и основаване на по-естествена среда.

Хранене на кралски питон

- Хранене

Кралските питони се хранят най-вече с гризачи. Предлагайте уместно оразмерена плячка на всеки 5-7 дни за младите и на всеки 7-10 дни за възрастните.

Използвайте замразена-размразена плячка, с цел да избегнете всевъзможен риск от пострадване от хранене онлайн и да намалите възможностите за предаване на болестта;

- Обработка:

Оставете време на вашия питон да се аклиматизира към новата си среда, преди да работите необятно.

Боравете със змията си деликатно и решително, поддържайки тялото ѝ вярно. Избягвайте внезапни придвижвания, с цел да предотвратите стрес.

Преглед и взаимоотношение.

Наблюдение на кралски питон

Уважавайте естественото държание на вашия питон; може да прекарат по-голямата част от времето си в криене.

Наблюдавайте ги по време на дейните им часове, нормално вечер или през нощта.

Ограничено взаимоотношение

Въпреки че боравенето е потребно за приучване на змията към човешки контакт, несъразмерното боравене може да аргументи стрес. Ограничете сесиите за боравене, с цел да избегнете претоварването на вашия домакински любим.

Редовно проверявайте вашия питон за признаци на линеене, арестувани капачки на очите или други аномалии.

Всички неочаквани промени в държанието или апетита могат да бъдат знаци за здравословни проблеми; консултирайте се с ветеринарен доктор за влечуги, в случай че е належащо.

Грижата за кралски питон включва основаване на уместно местообитание, поддържане на подобаваща температура и мокрота, обезпечаване на уместно хранене и деликатно боравене с тях. Като разбирате техните потребности и зачитате естественото им държание, вие можете да осигурите пълностоен и здравословен живот на вашия домакински любим.

Винаги помнете, че вярното изследване и ангажираността са от решаващо значение, преди да доведете домакински любим в дома си, изключително екзотични животни като кралските питони.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР