Кралицата на Великобритания не пожела да приеме званието „Стара дама

...
Кралицата на Великобритания не пожела да приеме званието „Стара дама
Коментари Харесай

Кралица Елизабет II все още не се чувства стара. Отказа званието Стара дама на годината

Кралицата на Англия не пожела да одобри званието „ Стара дама на годината “, която се присъжда от английското хумористично списание за възрастни хора The Oldie. Елизабет II учтиво даде да се разбере, че към момента не се счита за остаряла, като изясни отхвърли си по следния метод: „ Човек е на толкоз години, на колкото се усеща. “

Предложението за оповестяване на 95-годишната Елизабет II за „ Стара дама на годината “ е направено от писателя и ефирен водещ Джайлс Брандрет. Той написал писмо до персоналния секретар на монарха с молба дали тя ще се съгласи да стане собственик на почетното звание.

Списанието разгласява отговора на двореца: " Нейно Величество има вяра, че човек е на толкоз години, на колкото се усеща. Поради това кралицата не има вяра, че дава отговор на критериите, нужни за това звание, и се надява, че ще се откри по-достоен адресат за него.” През 2011 година починалият брачен партньор на кралицата принц Филип получи почетното звание „ Консорт на годината “ от списание The Oldie. В отговор на премията херцогът на Единбург тогава сподели с нормалното си възприятие за комизъм: „ Когато ви припомнят, че годините минават все по-бързо и боята стартира да пада от античната картина, това сигурно доста оказва помощ за настроението. Но е добре, че въобще те помнят ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР