Кралицата е родена на 21 април 1926 г. на улица

...
Кралицата е родена на 21 април 1926 г. на улица
Коментари Харесай

Елизабет II родена в обикновена къща: ВВС

Кралицата е родена на 21 април 1926 година на улица Брутън 17 в Мейфеър, Лондон. Не замък, огромно имение или даже болница, а градска къща на оживена лондонска улица, написа Военновъздушни сили.

Родителите й се бяха преместили в къщата, принадлежаща на нейните шотландски баба и дядо, граф и графиня Стратмор, единствено няколко седмици преди нейното раждане.

"Това е увещание за това по какъв начин кралското семейство не е било толкоз богато в тези дни. Парите са били проблем ", споделя кралският историк Робърт Лейси.

Имайте поради, че кралицата не е родена да бъде кралица - в този миг, като щерка на по-малкия наследник на краля, не се очакваше да заеме трона.

Първият дом на кралицата към този момент не същуствува - и в интернет има непрекъснати изказвания, че е жертва на въздушни набези по време на Втората международна война.

„ Къщата беше развалена при военна офанзива и по-късно разрушена “, споделя Уикипедия като един образец от многото.

Но голям брой документи в Британската библиотека и други архиви демонстрират, че къщата от 18-ти век е изчезнала преди войната даже да е почнала.

Именно строителните бизнесмени – доста по-неумолими от въздушните набези – унищожиха първия дом на кралицата.

През 1937 година стартира разрушаването на улица Брутън 17 и доста от прилежащите й здания, разпростряли се зад ъгъла до Бъркли Скуеър.



Модерен вход на улица Bruton наоколо до мястото на истинската улица Bruton 17

Имаше проекти за създаване на хотел за канадската тихоокеанска железница, само че в последна сметка мястото беше разчистено за огромен офис и търговски комплекс.

Това бяха несантиментални времена във връзка с архитектурното завещание. Без капчица на страдание бандите за срутване бутнаха това, което беше разказано от един отчет по това време като „ 20 от най-историческите къщи в Лондон “.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР