Кралица Елизабет II лично посвети в рицарство личния си лекар

...
Кралица Елизабет II лично посвети в рицарство личния си лекар
Коментари Харесай

Кралица Елизабет II посвети в рицарство своя лекар

Кралица Елизабет II персонално посвети в рицарство персоналния си доктор професор Хю Томас на частна гала в замъка Уиндзор. По време на церемонията тя е изразила своята признателност за грижите, които се поставят за нея през днешния ден, оповестява " Дейли Мейл ".

От няколко седмици британците се чудят какво става със здравето на кралицата. Известна със постоянното си здраве, Елизабет II неотдавна сподели признаци на отмалялост. Нейната хоспитализация през октомври, отсъствията й от COP26, както и церемонията за възпоменание, където беше сменена от Кейт Мидълтън, накараха сънародниците й да потръпнат. В този сложен миг кралицата може да разчита по-специално на една поддръжка - на сър Хю Томас, нейният персонален доктор.

Хю Томас е приключил влиятелния лицей Тринити в Кеймбридж и е направил гастроентерологията своя компетентност. Той също по този начин продължава да работи в лечебните заведения " Сейнт Мери " и " Сейнт Марк " в Лондон. Хю Томас има и докторска степен по молекулярна генетика на колоректален рак. От 2005 година той е част от екипа, отговарящ за здравето на кралското семейство, който управлява от 2014 година, ставайки персонален доктор на Елизабет II.

В началото на годината монархът се погрижи да изрази своята признателност към своя доктор. Последният е бил отдаден в рицар на Кралския викториански медал, благородническа купа, предоставена в символ на признателност за осъществените услуги. Честта е " персонален подарък " от кралицата, съгласно уеб страницата на Imperial College London, където той продължава да преподава. Жестът беше за него „ доста приятна изненада “, споделил той пред уеб страницата на университета. „ Последните няколко години като доктор на кралицата бяха много забързани, тъй че съм доста признателен, че работата ми досега е приета “, сподели той.

На 23 ноември кралицата съумя да благодари персонално на лекаря си по време на церемонията, която се организира в замъка Уиндзор пред брачната половинка на доктора, лейди Томас. 95-годишната кралица желае да изрази благодарността си към лекаря си за положителните грижи, полагани за нея и починалия й брачен партньор Филип, който умря напролет на 99-годишна възраст.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР