Крал Чарлз Трети поведе траурната церемония за покойната кралица Елизабет

...
Крал Чарлз Трети поведе траурната церемония за покойната кралица Елизабет
Коментари Харесай

Крал Чарлз поведе траурната церемония за покойната кралица в Шотландия

Крал Чарлз Трети поведе траурната гала за починалата кралица Елизабет Втора в Шотландия. Започна формалната върволица с тленните остатъци на Елизабет Втора в Единбург.

Полицейските коне са пред катафалката, до момента в който носачите и кралската рота на стрелците са до тях, както и самият крал Чарлз Трети, предава BBC.

Салют с 21 оръдия бе изстрелян от замъка в Единбург. 

Салютът от 21 артилерийски изстрела е тържествена форма на посрещане. Нарича се Салют на нациите, а във Англия - Кралски салют. 

Тълпи от хора изпълват маршрута от двореца Холирудхаус, нагоре по Кралската миля в Единбург до катедралата " Сейнт Джайлс ".

Мнозина са чакали с часове, с цел да зърнат ковчега на кралицата - и в този момент чакането свърши.

Гласовете са снишени, някои глави са наведени. А по улиците царува атмосфера на трайно почитание и признателност, разказват английските медии.

Събитията от последните няколко дни се трансфораха в сцена с голямо достолепие и церемониалност, оставяйки всеки с облик, който няма да избледнее елементарно от съзнанието му.

В неделя, в навечерието на погребението на Елизабет Втора, Англия ще резервира едноминутно безмълвие в цялата страна. Британското държавно управление заяви, че това ще се случи в 20:00 ч. локално време. Хората са приканени да запазят безмълвие вкъщи или на публични събития.

Погребението на кралица Елизабет Втора ще се състои на идващия ден (19 септември) в Уестминстърското абатство.

Очаквайте детайлности!

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР