Крал Чарлз Трети бе посрещнат от хиляди хора при пристигането

...
Крал Чарлз Трети бе посрещнат от хиляди хора при пристигането
Коментари Харесай

Бог да пази Краля!: Хиляди посрещнаха Чарлз III пред Бъкингамския дворец

Крал Чарлз Трети бе посрещнат от хиляди хора при идването си в Бъкингамския замък, се вижда на предавани онлайн фрагменти по телевизия Би Би Си.

Чуват се възгласи " Бог да пази Краля! ".

По-рано денем кралят се върна в Лондон от Шотландия. Самолетът му кацна на военновъздушна база край английската столица.

Кралят и брачната половинка му Камила се върнаха от Шотландия и на слизане от самолета бяха посрещнати от кола на кралските служби, след което се отправиха към Бъкингамския замък.
 Крал Чарлз Трети и брачната половинка му Камила
Новият монарх се завърна, с цел да извършва кралските си отговорности, откакто на 8 септември майка му, кралица Елизабет Втора, умря в шотландската си резиденция " Балморал ".  

Лиз Тръс сподели, че гибелта на кралица Елизабет Втора е провокирала „ трогателно словоизлияние на тъга “

Премиерът на Англия Лиз Тръс сподели, че гибелта на кралица Елизабет Втора е провокирала „ трогателно словоизлияние на тъга “ освен във Англия, само че и по целия свят, съобщи Асошиейтед прес.

Тръс изнесе тирада при започване на изключително съвещание на Народното събрание, отдавайки своята респект към кралицата. Тя назова монарха „ най-страхотния посланик на нацията “, и сподели, че нейното посвещение на длъжността ѝ е образец за всеки.

Министър-председателката публично бе назначена от кралицата във вторник, два дни преди нейната гибел. Тръс сподели, че тя обилно е споделила с нея задълбочения си управнически опит, даже през последните ѝ дни.

Обичайната активност на Народното събрание беше краткотрайно прекъсната и законодателите ще прекарат два дни, в които ще отдават респект на кралицата, която умря през вчерашния ден след седем десетилетия на трона.

Законодатели на по-висше равнище ще дадат обет пред крал Чарлз Трети, който към този момент е новият монарх на Англия.

Топовни салюти и камбани в памет на Елизабет Втора

Навсякъде в Обединеното кралство се чуваха топовни салюти в памет на Елизабет Втора, съобщи Франс прес.

Салюти отекнаха от Лондон до Белфаст. 

Цял ден камбаните във Великобритания биеха в памет на починалата кралица, съобщи Франс прес.

Биеха камбаните на катедралата " Сейнт Пол " и на Уестминстърското абатство в Лондон, а също по този начин и тези в Уиндзорския замък.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР