Крал Чарлз написа послание до крал Фредерик X и кралица

...
Крал Чарлз написа послание до крал Фредерик X и кралица
Коментари Харесай

Крал Чарлз изпрати на новия монарх на Дания „най-добри пожелания“ след абдикацията

Крал Чарлз написа обръщение до крал Фредерик X и кралица Мария на Дания и отдаде респект на „ многогодишната работа “ на кралица Маргрете II, най-дълго управлявалият монарх в Европа

Кралят и кралицата са изпратили своите „ най-хубави пожелания “ на крал Фредерик X и кралица Мери от Дания в деня на възкачването им на трона.

Чарлз написа известие, споделено от Бъкингамския замък, в което той също отдаде респект на „ доста години работа “ на кралица Маргрете II, майката на Фредерик и най-дълго управлявалия монарх в Европа. Тя разгласи абдикацията си в телевизионно новогодишно послание, откакто разказа по какъв начин интервенцията на гърба, която претърпя предходната година, докара до „ мисли за бъдещето “.

Бъкингамският замък сподели, че Чарлз е писал персонално на 83-годишната, която се отдръпна в неделя след 52-годишно ръководство. Кралица Маргрете подписа формалната си абдикация на среща с датското държавно управление, отстъпвайки място на 55-годишния Фредерик и неговата родена в Австралия брачна половинка Мери, 51-годишна, която е щерка на шотландски имигранти.



В писмото си до Фредерик и Мери Чарлз написа: „ Съпругата ми се причислява към мен в писмена форма, с цел да съобщи нашите най-хубави пожелания в деня на възкачването ви на трона на Кралство Дания. Очаквам с неспокойствие да работя с вас, с цел да подсигуряваме, че трайната връзка сред нашите страни и нашите фамилии остава мощна и да работим дружно с вас по въпроси, които са толкоз значими за нашите страни и света като цяло.

„ Отдавам респект на дългогодишната работа на Вашата майка, Нейно Величество кралица Маргрете II, и си припомням с деликатност честите визити сред нашите страни, в това число нашето посещаване в Копенхаген и Елсинор през 2012 година Бях благополучен, че Ваши Величества съумяха да участват нашата коронация предходната година и чакам с неспокойствие бъдещите благоприятни условия да отпразнуваме тясната връзка, която сплотява нашите страни и фамилии. “



Хиляди хора се събраха в центъра на Копенхаген, с цел да станат очевидци на наследяването на крал в една от най-старите монархии в света. Музикалният оркестър на кралската армия направи ежедневния си церемониал в центъра на Копенхаген, само че носеше червени якета вместо нормалните си черни, с цел да означи огромни събития.

Носейки пурпурно облекло, Маргрете подписа абдикацията си по време на среща с датския кабинет в двореца Кристиансборг, голям комплекс в Копенхаген, в който се обитават кралските приемни и кралските конюшни, както и датският парламент, кабинетът на министър-председателя и Върховният съд. След това министър-председателят Мете Фредериксен прогласи Фредерик за крал от балкона на двореца пред хиляди хора — жители на кралство, където атрибутите на кралските особи са най-вече алегорични в днешната съвременна епоха на конституционна народна власт.



Фредериксен прочете прокламацията три пъти, което е традиция, защото Фредерик стоеше до нея, облечен в церемониална военна униформа, украсена с медали. След това на балкона към него се причислиха новата кралица Мери и четирите деца на двойката, а тълпата непринудено запя националния химн.

„ Надеждата ми е да стана сплотяващ крал на утрешния ден “, сподели Фредерик. " Това е задача, към която съм се занимавал през целия си живот. Искам да върна доверието, което получавам. Имам потребност от доверие от моята обичана жена, от вас и от това, което е по-велико от нас ", сподели новият крал.

След това Фредерик целуна Мери и тълпата надигна мощно възклик. Документът за абдикация беше показан по-рано на Маргрете, до момента в който тя седеше на солидна маса, покрита с червен плат, към която бяха насядали кралски особи и членове на датското държавно управление. Фредерик седна до нея.



След като го подписа, Маргрете стана и даде знак на Фредерик да заеме нейното място. „ Бог да пази краля “, сподели тя, когато излезе от стаята. Абдикацията оставя Дания с две кралици: Маргрете резервира купата си, до момента в който брачната половинка на Фредерик, родена в Австралия, става кралица Мери. Най-големият наследник на Фредерик и Мери Кристиан, 18, стана престолонаследник и правоприемник на трона. Кристиан подаде на Маргрет бастуна й, до момента в който тя си тръгваше от церемонията по абдикацията.

Жителят на Копенхаген Рене Йенсен, носещ копие на кралска тога и украсена със скъпоценни камъни лилава корона на главата, сподели, че чака Фредерик да бъде „ крал на нацията, който ни съставлява на всички места “. Последният път, когато датски монарх непринудено подаде оставка, е през 1146 година, когато крал Ерик III Лам се отдръпва, с цел да влезе в манастир. Маргрете ще абдикира в същия ден, в който се възкачи на трона след гибелта на татко си, крал Фредерик IX.

Монархията на Дания води началото си от викингския крал Горм Стария от 10-ти век, което я прави най-старата в Европа и една от най-старите в света. Днес отговорностите на кралското семейство са значително церемониални.

Австралийците също излязоха по улиците на Копенхаген, с цел да отпразнуват, че една от тях ще стане кралица. „ Мисля, че е добре, че тя не е от кралски генезис и има естествен австралийски генезис. Можем да се свържем с това повече, тъй като тя е от междинната класа, както и ние също “, сподели Джуди Лангтрий, която направи дългото пътешестване от Бризбейн с щерка си, с цел да стане очевидец на кралското събитие.

Източник: Mirror

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР