Крал Чарлз III назначи Сунак за министър-председател на Великобритания.Четирийсет и

...
Крал Чарлз III назначи Сунак за министър-председател на Великобритания.Четирийсет и
Коментари Харесай

Крал Чарлз III назначи Сунак за министър-председател на Великобритания

Крал Чарлз III назначи Сунак за министър-председател на Англия.

Четирийсет и две годишният Сунак е някогашен министър на финансите и един път към този момент се бе кандидатирал за министър председател, само че беше надвит от тогавашната външна министърка в държавното управление на Борис Джонсън, Лиз Тръс. Неговата предшественичка Тръс беше свалена след единствено шест седмици на поста поради своята икономическа стратегия, която разклати финансовите пазари, провокира повишение на цената на живота за гласоподавателите и разгневи мнозина нейни съпартийци, съобщи Българска телеграфна агенция.

Борис Джонсън, който беше свален от власт през юли след серия от кавги и вътрешнопартийни несъгласия, възнамеряваше да направи неизмеримо завръщане на политическата сцена, само че се отхвърли от конкуренцията. Бившата министърка на защитата Пени Мордонт също взе присъединяване в акцията за установяване на петия министър председател на страната в границите на шест години.

Англия е изправена пред неприятната композиция от криза и растящи лихвени проценти. Британската централна банка пробва да се оправи с високата инфлация, а жителите с все по-високите цени и намаляващите приходи. При ръководството на новия министър-председател най-вероятно ще би трябвало да бъдат понижени разноските и увеличени налозите, отбелязва Ройтерс.

Едно от първите провокации пред Сунак ще е да покаже, че може да управлява Консервативната партия. Тя има болшинство в Народното събрание, само че е разграничена от различия по основни въпроси като Брекзит, имиграцията и ръководството на стопанската система. Някои от членовете ѝ ще са твърдо против увеличението на налозите, а други ще са срещу намаляването на разноските в сфери като опазване на здравето и защита.

Съпругата му е Акшата Мурти, щерка на индийския милиардер Нараяна Мурти.Самият Сунак е работил за капиталовата банка Goldman Sachs и в два хедж фонда.Списъкът на богатите на Sunday Times прави оценка положението на двойката на към £730 милиона.

През лятото стана ясно, че Акшата Мърти не е плащала английски налог за огромни облаги в чужбина. ТогаваСунак отбрани брачната половинка си, като сподели: „ да очерниш брачната половинка ми, с цел да се докоснеш до мен, е извънредно “, само че в последна сметка тя се съгласи да стартира да заплаща спомагателни налози.Разбрахме също, че той краткотрайно е имал зелена карта на Съединени американски щати, което му разрешава да живее непрекъснато в Америка, до момента в който е бил канцлер на Обединеното кралство.

„ Свободни пристанища “ е една от обичаните му хрумвания отдавна: зони наоколо до пристанища или летища, където стоките могат да се внасят и изнасят без заплащане на налози, за поощряване на търговията.

Очаквайте детайлности!

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР