Крал Чарлз III живее в дворец, вози се в Бентли

...
Крал Чарлз III живее в дворец, вози се в Бентли
Коментари Харесай

Кралска драма: Разделеното семейство на крал Чарлз се събира за коронацията му

Крал Чарлз III живее в замък, вози се в Бентли и е един от най-богатите хора във Англия. Но по едно нещо си наподобява изключително доста с елементарните жители - и той като всички има фамилни проблеми.

Чарлз добре знае, че фамилният живот може да бъде доста комплициран. В момента отсреща си има втората си брачна половинка Камила, засрамващ го брат, ядосани наследник и снаха - които не се тормозят да разкриват секрети от живота в кралското семейство. Новият английски крал се надява да овладее напрежението измежду своите родственици, когато на 6 май те дружно с още 2800 посетители ще участват на неговата коронация в Уестминстърското абатство, споделя " Асошиейтед прес ". Единственото херцогинята на Съсекс Меган Маркъл няма да бъде измежду гостите на церемонията.

Начинът, по който Чарлз ще се оправи със фамилната си драма през идващите седмици и години, е от решаващо значение за напъните на краля да резервира и отбрани 1000-годишната наследствена монархия, която в този момент въплъщава, написа изданието. Без уважението на обществеността Домът на Уиндзор рискува да бъде подложен в един кюп с поп звездите, авторитетните персони в обществените мрежи и участниците в телевизионни риалити излъчвания като просто персонажи от английските таблоиди, което ще подкопае престижа на кралската институция.

Историкът Хюго Викърс споделя, че хората би трябвало да загърбят сензационните заглавия и да се съсредоточат върху това, което Чарлз реализира в този момент, когато е крал.

" В прочут смисъл той се трансформира в нов човек, когато става крал ", споделя Викърс пред изданието.

" Погледнете го подобен, какъвто е в този момент. Погледнете метода, по който подхожда към всичко. Погледнете неговия позитивизъм и вижте какъв брой прав е бил по доста въпроси. За страдание, той имаше сложни моменти с браковете си и някои други въпроси, само че ние живеем в доста комплицирана ера ", добавя историкът.

Неприятни изненади за Чарлз се появиха предходната седмица, когато по-малкият му наследник - принц Хари, хвърли нова порция обвинявания по адрес на кралското семейство в разгара на подготовката за коронацията.

В документално доказателство за желае си против английски таблоиден вестник " Дейли Мейл " за нарушение на неприкосновеността на персоналния живот Хари твърди, че татко му го е попречил да заведе дело преди 10 години. Принцът съобщи, че Чарлз не е желал да изкара нескрито свидетелства за извънбрачната му връзка с Камила, до момента в който е бил женен за починалата принцеса Даяна.

Ако може да се съди по минали церемонии, вниманието на идната коронация ще бъде концентрирано върху детайлите като езика на тялото, местата за сядане и даже избора на тоалети, защото кралските наблюдаващи евентуално ще търсят в тях знаци за връзките сред фамилията.

Според Джо Литъл, редактор на списание " Majesty ", Хари надали ще има изключително огромен контакт с роднините си. Във всеки случай той няма да бъде прекомерно дълго във Англия и евентуално ще пътува особено за събитието. По думите на Литъл, най-новите разкрития от принца няма да оказват помощ за стоплянето на взаимоотношенията с брат му и татко му.

" Ще има ли време да се разиска всичко това с краля и принца на Уелс? Едва ли ", показва журналистът.

Чарлз израсна в ера под блясъка на медийното внимание, когато почитта към монархията избледняваше. Той е спорна фигура още от обществения му бракоразвод с принцеса Даяна. Семейството в този момент се пробва да овладее поредност от обвинявания, в това число тези, направени от Хари в автобиографичната му книга " Резервен ".

Другият слон в стаята по време на церемонията ще бъде принц Андрю - братът на Чарлз, който е забъркан със сагата към другарството му с наказания за полово принуждение Джефри Епщайн.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР