Крак на Тесцелозавър със запазени кожа и плът е намерен

...
Крак на Тесцелозавър със запазени кожа и плът е намерен
Коментари Харесай

Крак на Тесцелозавър със запазени кожа и плът е намерен в Северна Дакота

Крак на Тесцелозавър със непокътнати кожа и плът е открит в Северна Дакота …В Съединените щати е открит крайник на динозавър затрупан с кожа. Твърди се, че животното е умряло в деня, когато голям метеорит пада върху полуостров Юкатан, унищожавайки по-голямата част от живота на Земята.Кракът принадлежи на динозавър от рода Тесцелозавър, орнитиски тревопасни динозаври. Открит е на геоложкия обект Танис, в Северна Дакота.Това сензационно изобретение е показано в оповестяването на ново шоу на BBC, което ще се излъчи по малкия екран на 15 април 2022 година

 Тесцелозавър
ТесцелозавърУчените допускат, че преди почти 65-66 милиона години голям метеорит пада върху полуостров Юкатан и образува кратера Чиксулуб, с диаметър 180 км. Падането провокира големи приливни талази и солидно изхвърляне на канара, която е разпръсната във всички направления на колосално разстояние. Включително, доближава до Северна Дакота, която се намира на 3000 км от там.
Професор Пол Барет споделя:„ Сякаш кракът на динозавъра е отсечен от тялото доста бързо. Няма данни за заболяване по крайници, няма явни патологии, няма признаци на грабителство, като следи от ухапвания или изчезнали части плът.И по този начин, най-хубавата концепция, която имаме е, че това животно е умряло незабавно. “

 l2 - Крак на Тесцелозавър със непокътнати кожа и плът е открит в Северна Дакота
В пресата е изказана доктрина, че този динозавър е починал от следствията на удара на метеорита, само че някои учени са доста внимателни във връзка с това, предполагайки, че би трябвало да се изчакат надеждни проучвания.Четете още: Уникалният динозавър, наименуван „ мъничкия палач на буболечки “Робърт ДеПалма от Университета в Манчестър е водещият палеонтолог в геоложкия обект Танис.Той споделя: “Тук имаме доста детайлности, които описват какво се е случило миг по миг, съвсем като гледане на филм. Гледаш каменната стена, гледаш вкаменелостите там и това те връща в оня ден. ”На мястото са открити и вкаменени остатъци от риби с дребни каменни частици в хрилете. Теорията е, че те са вдишали отломките, които са били издигнати в небето от удара на метеорита.Барет споделя:„ Това е Тесцелозавър и ние нямахме визия по какъв начин е изглеждала кожата му. Сега имаме безапелационно доказателство, че тези животни са били доста люспести, като гущери. “Кракът дава индикация, че съответният динозавър не е бил затрупан с пера като някои от съвременниците му.

 90082385 - Крак на Тесцелозавър със непокътнати кожа и плът е открит в Северна Дакота
Тъй като към момента не е оповестено цялостно изследване на този крайник, има доста спекулации. Някои даже допускат, че освен текстурата на кожата и плътта се виждат на стъпалото, само че са непокътнати самите части кожа и плът.Изпълнителният шеф на Националния природонаучен музей Смитсониън във Вашингтон, окръг Колумбия, Кърк Джонсън споделя: “Това е страхотна вкаменелост! Не мисля, че в миналото сме виждали мумия на Тесцелозавър преди. “Джонсън декларира, че е неудовлетворен от метода, по който откритието е показано на обществеността, тъй като е оповестено „ посредством огромен медиен изблик “, преди да бъдат оповестени каквито и да било научни данни за него.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР