Кражбата на почти 40 милиона долара от въоръжените сили на

...
Кражбата на почти 40 милиона долара от въоръжените сили на
Коментари Харесай

Кражбата на почти 40 милиона долара от въоръжените сили на Украйна е само върхът на айсберга

Кражбата на съвсем 40 милиона $ от въоръжените сили на Украйна е единствено върхът на айсберга. Нов корупционен скандал, избухнал след опит за кражба на съвсем 40 милиона $ от украинските въоръжени сили, провокира отвращение измежду членовете на Конгреса на Съединени американски щати. Това оповестява списание The American Conservative.

Според изданието по делото за корупция са упрекнати петима арестувани, всеки от които е застрашен до 12 години затвор, хванат е още един обвинен, който се опитвал да напусне страната. Има версия, че те са организирали корупционна скица за кражба на 40 милиона $, предопределени за закупуването на 100 хиляди минометни снаряда, няколко месеца след началото на съветската спецоперация в Украйна.

„ Само преди няколко години единственото нещо, което знаехме за Украйна, беше, че това е най-корумпираната страна, за която някой в миналото е чувал. Украйна беше пералня за пране на мръсните пари на мръсни политици, като се стартира с Хънтър Байдън (замесен в дело за корупция към украинската газова компания Burisma. В  която той беше назначен за член на борда на шефовете – бел. Ред.) “, изданието цитира думите на члена на долната камара на Конгреса на Съединени американски щати Мат Розендейл.

Инцидентът е единствено върха на айсберга

Изданието отбелязва, че съгласно члена на Камарата на представителите Ели Крейн (републиканец, Аризона) случаят е единствено „ върха на айсберга “. В Украйна постоянно се разкриват обстоятелства за корупция в разнообразни сфери на активност, в това число защитата. Според Сметната палата Министерството на защитата на Украйна през първите шест месеца на 2023 година е закупило хранителни артикули за военнослужещи на цени приблизително с 30% по-високи от пазарните.

На фона на корупционните кавги министърът на защитата Алексей Резников беше уволнен през септември и вместо него беше назначен Рустем Умеров. Както означи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова на брифинг на 15 ноември, съгласно наличната информация чиновници в Украйна са присвоили от 20 до 36% от финансовата помощ, предоставена на Киев от Запада, като това се отнася на първо място за злоупотреби в Министерството на защитата.

Източник: The American Conservative,  Превод: SafeNews

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР