Кражба на кучето е едно от най-кошмарните неща, които може

...
Кражба на кучето е едно от най-кошмарните неща, които може
Коментари Харесай

Какво да правите при кражба на кучето ви

Кражба на кучето е едно от най-кошмарните неща, които може да се случи на притежател на домакински любим. За всички е известно, че за множеството хора четириногите се трансформират в част от фамилията и възможна тяхна загуба е доста мъчителна. Затова би трябвало да създадат всичко допустимо, с цел да подсигуряват сигурността на кучето си и да не го излагат на несъразмерен риск.

Преди да разберете какво да вършиме при кражба на кучето ви, пробвайте да намалите възможностите това въобще да се случи.

За задачата сложете на каишката на вашето куче плочка с името ви (вашето, не неговото!), адреса и телефонния ви номер. Така, в случай че някой го откри, ще може да се свърже с вас и да ви го върне, в случай че е доброжелателен. Никога не оставяйте кучето си без контрол на обществено място, даже и единствено за минута. Променяйте рутината си, когато разхождате кучето си, тъй че да не сте постоянно на едно и също място едновременно. Така ще намалите риска, в случай че някой ви следи, да научи маршрута ви.

Бъдете бдителни, когато разхождате кучето си – изключително за непознати, които ви питат за кучето ви.

Има хора, които просто му се радват, само че може не всички да са с положителни планове. Помислете за вървене по двойки, в случай че е допустимо, изключително когато ходите в отдалечени региони късно денем или рано заран. Така рискът от кражба на кучето ви става още по-малък, тъй като няма да сте сами.

Работете върху образованието на кучето ви, тъй че надеждно да се връща, когато бъде извикано от вас, като постоянно гарантирате, че постоянно остават в полезрението.

Уверете се, че вашата къща и градина са предпазени, като поставите здрава брава на градинските врати, в случай че несъмнено, имате такива.

Бъдете деликатни при публикуването на фотоси на вашето куче в обществените медии, които разкриват местоположението ви.

Запознайте се със стъпките, които би трябвало да предприемете, при кражба на кучето.

Бъдете бдителни и докладвайте за всяка подозрителна активност на полицията.

Винаги пазете скорошни фотоси на вашето куче, които могат да се употребяват, в случай че изчезне. Уверете, че сте снимали всички отличителни черти, които могат да оказват помощ за идентифицирането му.

Помислете дали да не употребявате GPS тракер на нашийника на кучето си, изключително в случай че има докладвани обири в региона или сте доста загрижени.

Кастрацията може да направи по-малка заплахата от кражба на кучето. Това ще понижи риска то да обикаля на всички места, когато е в интервал на разгонване.

Какво да вършиме, в случай че макар всички защитни ограничения, се стигне до кражба на кучето ви?

Ако смятате, че кучето ви е откраднато, докладвайте за кражбата на полицията и бъдете настоятелни по отношение на следствието.

Свържете се с локалните приюти и ветеринарни клиники и потърсете дали то може да е прибрано там, в случай че е помислено за бездомно или се е наранило.

Посетете локалните зони за разходка на кучета. Разлепете плакати, показващи кучето ви и говорете с други притежатели, като им оставите телефон за връзка, при положение, че го виждат.

Напишете за случилото се в групи в обществените мрежи, като публикувате фотоси и изложение на домашния ви любим. Те могат да бъдат доста сполучливи в подпомагането при кражба на кучета и връщането им безвредно на техните притежатели.

Обмислете да се свържете с локалната медия, с цел да разгласите кражбата.

Също по този начин обиколете местата, на които сте ходели с вашия четириног другар. В положителния случай може да не става дума за кражба на кучето ви, а просто то да се е изгубило.

И най-после – не се паникьосвайте без причина.

Макар и да има случаи на кражба на кучета, за благополучие това остава извънредно закононарушение. Не позволявайте страхът да ви попречи да извеждате кучето си на разходка. Просто бъдете бдителни и следвайте тези стъпки, с цел да може вие и вашият окосмен другар да сте в сигурност.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР