Кражба на 70 000 лева по време на тържество. Сигналът

...
Кражба на 70 000 лева по време на тържество. Сигналът
Коментари Харесай

Съсед открадна 70 000 лева по време на купон в Гложене

Кражба на 70 000 лв. по време на празненство. Сигналът е от врачанското село Гложене, а парите изчезнали, до момента в който ограбените чествали с родственици и другари завършването на сина си. Извършителят е арестуван.

На тържеството е имало доста хора, събрани са и десетки хиляди лв. като подарък от гостите.

Абитуриенският бал е бил към края си, когато крадецът влезнал в парцела и взел парите. Камера снимала проникването му. Крадецът евентуално е мислел, че няма да бъде разпознат, тъй като е с качулка, или пък че камерата не работи.

„ Ние влязохме в къщата, с цел да преброим пари, да ги вземем и да платим за музиката. Той е влезнал незабавно след нас, с цел да му е по-лесно. Проследил ни е, с цел да види къде ще оставим парите “, разяснява Ивайло Бонков.

„ Излязохме, колата ни чакаше начело, с цел да се върнем. Той незабавно ни е ограбил. След като се върнахме, си легнах и не разбрах какво се е случило. Помислих, че жена ми Северина е скрила парите, а тя беше останала в клуба, с цел да почисти. Не обърнах внимание, че кутията я няма. Когато Северина се върна, сподели, че ще полегне да поспи, а аз да постоя на открито с хората. Тогава ме попита къде са парите и ми изясни, че ги била оставила от горната страна на спалнята “, споделя мъжът.

„ Настъпи суматоха. Започнахме да обръщаме дрешници, облекла, всичко, само че това не е игла, че да не се види. Осъзнахме, че някой е влезнал и ни е ограбил. Благодарение на камерата видяхме индивида и го разпознахме, тъй като телосложението му е характерно “, разяснява Ивайло.

„ Личеше си кой е. Ние го знаем този човек. Всеки ден минава отсам и постоянно ме поздравяваше. Той е наш комшия, който поканихме на бала. На тържеството обаче е имало и втори човек, за месен в кражбата, който му е давал сведения – по кое време, по какъв начин да влезе и по кое време ние ще напуснем тържеството. Това са Пламен Анатолиев и Киро на Кайчо – изършителите. И двамата са арестувани “, обясниха Северина и Ивайло.

„ Това са хора, които цялостен живот се занимават с обири и рекети. Вземат парите на хората, а по-късно ги харчат в казиното. Много пъти те харчат в казината по 20 000, по 50 000, по 60 000 лв.. Трябва да се ревизира от кое място ги вземат тези пари. Излизат по-късно и пушат най-спокойно, като че ли за тях това не са никакви пари “, уточни брат на пострадалия мъж.

Полицията е съдействала за случая, а крадците са арестувани. Потърпевшите показаха признателност към полицията за свършената работа. Парите към този момент са върнати, липсва част от тях, за която се чака да се възвърне. Хората в Гложене чакат съдът да си свърши работата, споделят, че живеят в боязън.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР