Кражба като по филмов сценарий. Секретарката на кметството в созополското

...
Кражба като по филмов сценарий. Секретарката на кметството в созополското
Коментари Харесай

Като във филм: Секретарката на кметство задигна 13 000 лв., инсценира ПТП с пожар

Кражба като по кино сюжет. Секретарката на кметството в созополското село Габър отмъкна парите за дърва, след което инсценира, че изгорели при пътен случай. Оказва се, че това не е единствената кражба на пари от селото.
Прочетете още
По данни на полицията, от началото на годината досега, 32-годишната Иванка Николова, която е секретар на кметството, е отмъкнала общо 20 000 лв., оповестява Българска национална телевизия.

Част от парите са били предопределени за дърва за огрев през зимата, за жителите на селото. Други са взети от събираните дарения за локалната черква. Сред откраднатите пари има и от персоналната сметката на кметския наместник.

Жителите на селото споделят, че са учудени, тъй като са имали доверие на Николова. Откраднатите пари са били проиграни на хазарт.

" Във филмовия сюжета, който се е родил в главата й, е бил обвързван със реализиране на пътен случай, при който автомобила пада в дере и се самозапалва. В неговото купе се изгарят доста документи и въпросната парична сума от 13 000 лв., предопределени за дървата на селото ", сподели Цветелина Рандева, представител на ОД на МВР-Бургас.

" Дървата ще бъдат доставени. Няма проблем с това. Парите ще бъдат върнати от този, който ги е взел, естествено ", съобщи кметският наместник на с. Габър Виолета Арабаджиева.

" Казаха ни, че и от парите за църквата е откраднала. Аз ги събирах от свещи, стотинка по стотинка, ние сме доста малко село, толкоз малко народ. За мен това е цялостно закононарушение. Просто нямам думи, не мога да го изясни. Имахме й толкоз доверие, като на човек, като на прочут ", сподели Станка Богойчева, отговорник на църквата в с. Габър

Секретарката в началото е била арестувана за 24 часа, след което е била освободена. Прокуратурата в Бургас работи по случая.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР