Кражба и любов зад побоите с чужденциПолицаи с автомати охраняват

...
Кражба и любов зад побоите с чужденциПолицаи с автомати охраняват
Коментари Харесай

Над 100 арестувани в София след 2 побоя

Кражба и обич зад побоите с чужденци
Полицаи с автомати охраняват центъра

Над 100 души са били задържани в събота против неделя при акция на Министерство на вътрешните работи след конфликти сред българи и чужденци, както и побой сред мигранти в “Овча купел ” в столицата.

Първият побой стана сред чужденци и двама български младежи и момиче на 6 март вечерта на бул. “Витоша ”. Оказа се, се двете групи се познавали, а мелето е било поради девойката, която е някогашна другарка на момче от едната група. Задържани са египтянин и сириец на 20 и 24 години.

Два дни по-късно група български младежи нападнаха в центъра на София пакистанци с английски паспорти, които са студенти по медицина у нас. Причината за въргала била кражба на мобилен телефон на един от чужденците от престъпно проявен българин, който към този момент е арестуван.

След случаите, станали за по-малко от 3 дни, вътрешният министър Калин Стоянов написа в профила си във Facebook, че в двата случая не става въпрос за напрежение на расова основа. Той изясни, че засиленото наличие на служители на реда и жандармеристи е за да не бъде позволено ново принуждение, както против български жители, по този начин и против непознати - без значение дали те са със статут на бежанци или са туристи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР