Кръгла маса на тема Съвременни измерения на управлението на туристическа

...
Кръгла маса на тема Съвременни измерения на управлението на туристическа
Коментари Харесай

Управлението на туристическа дестинация България дискутираха на кръгла маса в Стопанска академия

Кръгла маса на тематика „ Съвременни измерения на ръководството на туристическа дестинация България ” събра в Стопанската академия в Свищов научни откриватели и представители на практиката в туристическия отрасъл. Форумът се организира за показване на резултатите от извършено изследване по едноименен план, осъществен от екип на катедра „ Икономика и ръководство на туризма ”, под управлението на проф. доктор Марияна Божинова – зам.-ректор на Академията и учител към катедрата.

Във форума участваха университетски преподаватели и студенти, представители на община Свищов, Туристически информативен център, Исторически музей, неправителствени организации, разрастващи активност в областта на туризма, туроператори, хотелиери, ресторантьори.

Представени бяха резултатите от анкетни изследвания, осъществени в шест административни области, за които са създадени два типа анкетни карти – за туристи и за специалисти от общински и регионални администрации, отговарящи за развиването на туризма. В изследването са взели участие туристи от България и от към 10 други страни.

Обобщените данни за областите Пловдив и Пазарджик показа ас. доктор Любомира Тодорова. Тя проучва положението да туризма в градовете Пловдив и Велинград, като регистрира, че в двете дестинации се развива друг тип туризъм.

Сред проблемите в туризма бяха посочени инфраструктурата, чистотата, неналичието на фрагменти, недооценената значимост на всеки един екскурзиант и неоползотворяване на огромния капацитет, който има България за развиване на другите типове туризъм. Представители на бизнеса насочиха оферти към студентите от специалността и магистърската стратегия, развивани от катедрата-домакин, за осъществяване на процедура и трупане на опит в областта на туризма.

Участниците в кръглата маса се сплотиха към мнението, че за развиването на туристическа дестинация Свищов е належащо да бъде създаден повсеместен туристически пакет, който да бъде препоръчан на туроператорите.
 img_7886  img_7885  img_7882  img_7881
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР