Кръгла маса на тема Балансиране на човешките ресурси в здравеопазването

...
Кръгла маса на тема Балансиране на човешките ресурси в здравеопазването
Коментари Харесай

Кръгла маса за здравеопазването ще се проведе във Варна

Кръгла маса на тематика „ Балансиране на човешките запаси в опазването на здравето ” ще се организира в понеделник, 6-ти ноември, в Юнашкия салон от 9:00 до 13:00 ч. Организатор на събитието е дирекция „ Здравеопазване “ в Община Варна.

Сред участниците в проявата са доктор Галинка Павлова – зам.-председател на БЛС; проф. доктор Валентин Игнатов - изпълнителен шеф на УМБАЛ “Св. Марина ”; Райна Бояджиева – ръководител на РК на БАПЗГ – Варна; доцент Антоанета Цветкова - ръководител на ПК „ Здравеопазване “ в Общинския съвет; доцент Емануела Мутафова - декан на факултета по Обществено опазване на здравето в МУ; проф. Тодорка Костадинова – зам.-ректор на Медицинския университет; Анастасия Георгиева – шеф на дирекция „ Здравеопазване ”, Община Варна. Предвидени са полемики по тематиките „ Основни аспекти на процеса на балансиране на човешките запаси “ и разискване на логаритъм за създаване на общинска здравна тактика.

Целта на актуалната самодейност е да подчертава върху проблемите, свързани с човешкия запас в опазването на здравето. Как да задържим медицинските експерти в България и да накараме младите да практикуват в страната? Кръглата маса на тематика:

„ Балансиране на човешките запаси в здравеопазването‟ ще събере на едно място огромна част от заинтригуваните страни, работещи в системата. Форумът ще даде опция за набелязване на предпочитаните проблеми на територията на Община Варна, дефиниране на аргументите за тях, формулиране на съответни оферти за разрешаването им. Ще работим за формулиране на политиките за здраве и нужните запаси, като първа стъпка от създаването на общинска здравна тактика.

На територията на Община Варна действат 113 здравни кабинета в детски градини и учебни заведения, в които за живота и здравето на децата и учениците се грижат 160 медицински експерти (лекари и медицински сестри).

Работят 12 общински детски ясли, ситуирани в разнообразни региони на града за деца от 1 до 3 години. Към Дирекция „ Здравеопазване “ на Община Варна работят 6 здравни посредници, които посредничат в процеса на обезпечаване на достъп до здравни услуги на представители на уязвими малцинствени групи, съобщи Анастасия Георгиева – шеф на дирекция „ Здравеопазване ”.

Община Варна работи интензивно за възстановяване на изискванията на труд и повишение на мотивацията на медицинските експерти. През 2018 година се планува образуване на спомагателни образования, които да подобрят знанията и квалификацията на здравните фрагменти в детското и учебно опазване на здравето, добави тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР