Крадците са от дете, което краде близалка от местния магазин,

...
Крадците са от дете, което краде близалка от местния магазин,
Коментари Харесай

Най-големите откраднати неща

Крадците са от дете, което краде близалка от локалния магазин, до група мъже в смокинги, които правят грабеж на казино.

Но има и едни други крадци, които мислят малко по-мащабно от останалите. Всъщност прекомерно огромно. Вижте какви неща са се опитвали да крадат.

1300 килограмова камбана

Колко постоянно като отидете в черква и чуете камбанения звън си мислите „ Искам и аз! ”. Едни момчета очевидно са си го помислили.

Представете си какъв брой сюрпризирани били будистките монаси в храма Такома, Вашингтон, когато забелязали, че голямата камбана липсва. Особено имайки поради, че тежала 1300 кг!

Експерти (разбирайте локалната полиция) вадят теории, че в случай че крадците не са имали супер сили, ще са им били нужни кран и камион. Бихте си помислили, че на такова безшумно и умерено място все някой ще чуе нещо, само че никой нито е чул, нито видял.

Монасите споделят, че камбаната, направена във Виетнам, била толкоз скъпа, че даже не могат да обмислен цената и. Това несъмнено ги ядосва още повече, като осъзнават, че крадците евентуално ще я продадат за жълти стотинки. Това повдига въпросът какво са считали да вършат крадците с камбаната щом я откраднат. Във всяка заложна къща или двор за скрап сигурно няма единствено да ви изгледат необичайно, когато довлачите голямото знамение до вратата.

Оказва се, че не са имали проект. Монасите си връщат камбаната година по-късно, когато някакъв глупак се опитал да я продаде на различен  за $500. Купувачът незабавно изтичал в полицията.

Плаж

 

През Юли 2007г. хора се разхождали по плажа, до момента в който внезапно плаж към този момент нямало. След като скрили тревата, уведомили полицията, че цялостен плаж е откраднат.

Около 800 метра от него били изчезнали и никой не знае къде, нито кой го е взел. Била отхвърлена версията природата да е отговорна. Полицията счита, че към 500 камиона са били натоварени с пясък и закарани на друго място на острова. Не знаят къде, нито  кой и за какво го е взел. Като се замислим…  пич, продаващ къщи с надписа „ Вече и с плаж! ” би бил главният обвинен.

Танк

През 1995г. всичко беше просто. Терористи не се криеха  под всеки камък, а в случай че си носиш повечко шампоан на самолета, нямаше да ти вършат изцяло претършуване. По тези времена, в случай че да кажем искахте да заемете танк от някоя военна база, можеше просто да си влезете. Всеки разчиташе на честността.

Не ни ли вярвате? Питайте Шон Нилсън. Той бил елементарен човек, чийто живот малко се усложнил, когато се опитал да съди Сан Диего, също и една болница и се опитал да направи минно поле в задния си двор. Като човек с нетрадиционно мислене, Шон решил да открадне 57 тонен М6- Patton танк от близката база на националната армия.

Оказва се, че не ви трябват ключове с цел да подкарате танк. И да – люкът бил заключен, само че полицията счита, че е употребявал лост с цел да разбие три танка преди да открие подобен, който да възпламени.

Вече прекомерно късно, надзирател забелязал някой, нали знаете, да краде танк. Понеже пазачът бил смела душа, направил единственото, което образованието и заплатата му разрешавали – обадил се на различен.

Междувременно, Нилсън подкарал новото си возило из предградията на Калифорния; мажейки коли, мантинели и стълбове, минавайки около безчет водачи, който го питали от кое място могат и те да си купят такова нещо.
[pro-player width=’425′ height=’344′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=dDYU-uKo1N8[/pro-player]

Как се стопира танк в такава обстановка? Никак. Последвалото 23 минутно гонене завършило когато Нелсън заклещил танка в мантинела на автомагистралата. Когато спрели да зяпат с отворена уста въпросния танк, служителите на реда скочили върху машината, отворили люка и простреляли Шон.

Мост

Някой да ви е казвал „ Ако щеш вярвай, имам мост, който желая да ти продам! ”. Внимавайте в случай че това стане в Русия.

Мостът в Кабаровск, Русия бил открадната за една нощ. Точно по този начин, 12 метровият железен мост, по който минавал трен, бил откраднат за една нощ без никой да забележи.

Това несъмнено е най-невероятната история вид „ Познай какво върших нощес като се напих ”.  Местната полиция счита, че група крадци са демонтирали моста с цел да го продадат на скрап.

Най-лошото е, че групата евентуално са серийни крадци на мостове.  Други два моста били откраднати по-рано същата година. Извършителите в действителност са намерили някой, който да си затвори очите и да купи частите, които ясно си личат, че са от мост. („ Аз… ами… открих ги в реката. ”)

Още повече, че мотористи не съобщили нищо когато спрели и фаровете им разкрили на половина изчезнал мост и група момчета с горелки и чукове, които разнасяли огромни части метал и се кикотели.

Църква

 

Цяла черква била открадната в … познайте къде. Русия, естествено. Според рапортите, локален предприемач предложил на селяните по 4 цента на тухла за църквата. Според нас просто е имал поради, че дава доста пари за църквата, само че си представете изненадата, когато  една заран е отворил вратата, а пред къщата му стоели стотици селяни, напълнили ръцете си с тухли.

Кражбата траяла по-малко от месец, а управляващите считат, че въпросните тухли са били предопределени за други локални здания, които се считат за прокълнати. Те даже оповестили премия за връщането на църквата.
 

Пълен нефтен танкер

Докато сомалийските пирати отвличат танкерите за откупи, други пък просто ги крадат.

Танкерът MV Asterious бил закотвен на нефтено поле в Гана и охраняван от нигерийската войска. Според нас има две неща – първо: нигерийската войска очевидно не е толкоз внушителна и второ: екипажът на кораба е бил от Русия. Корабът бил благосъстоятелност на две компании, който се упреквали взаимно, когато явно руснаците са отговорни.

MV Asterious по този начин и не бил открит, нямало и обвинени. По-късно същата година още два танкера били откраднати през нощта. Единият от тях – MV Jimoh, бил открит пребоядисан.  Въпреки, че това прави работа при колите (поне в света на Grand Theft Auto), надълбоко се съмняваме да има същия резултат и при корабите.

Емпайър стейд билдинг

Точно по този начин – постройката била открадната и това лишило единствено 90 минути. Крадците били Ню Йорк Дейли Нюз. Чрез имитация на документи, новинарската организация съумяла да си извади всичко належащо с цел да убеди градския указател на Ню Йорк да трансферира постройката на Nelots Properties, LLC. (Nelots на назад е Stolen – откраднат). Не сте го забелязали? Не се тревожете – чиновниците от регистъра също.

Знаете ли какво друго не са забелязали? Някои от значимите имена в документите, като да вземем за пример нотариусът, който бил Фей Рей (звездата от Кинг Конг), както и Уили Сътън (известен банков обирджия).

Фалшификацията е осъществена с цел да се притегли вниманието към слабите места в системата, които не изискват от чиновниците да ревизират информацията. В публикацията се загатва автентичен случай на кражба на къща, където крадците ипотекират къщата и оставят същинските притежатели да заплащат хиляди долари.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР