Крадците действат все по-често и нагло дори и в страни

...
Крадците действат все по-често и нагло дори и в страни
Коментари Харесай

Крадците на автомобили имат по-малък шанс срещу практични приспособления

Крадците работят все по-често и безочливо даже и в страни със сериозна полиция като Федералната република. Според Федералната работа на престъпната полиция (BKA) броят на кражбите на коли се е нараснал доста през 2022 година Миналата година в полицейските системи са регистрирани общо 40 300 откраднати коли. Това значи нарастване от към 30 % спрямо 2021 година

Експертите разкриват кое на процедура може да накара крадците да се откажат. Не става дума за скъпоструващи системи, а за по-прости и надалеч по-евтини съоръжения. Такова да вземем за пример е ясно очевидно и възпиращо приспособление като заключалка на кормилото с механично приспособление. Отстраняването му е допустимо единствено с доста старания, а за крадците факторът време е от главно значение.

Подобно и виждащо се средство за отбрана против автокрадци е взаимното закрепване на скоростния лост и ръчната спирачка. Инсталацията му е лесна - структурата се инсталира на скоростния лост и ръчната спирачка и се заключва с ключ. Продуктът е и удобен тъй като с компактния си размер може да се съхранява в доста жабки. Тук няма радио сигнал, няма по какъв начин да се сканира периодичност и няма кражба. По-специално новите транспортни средства са оборудвани със система за безключово придвижване фабрично.

Дистанционното отключване е комфортно, само че много елементарно за надлъгване от пипливите ръчички. Чрез потребление на удължител за радио връзка и скенер за ключове, крадците на коли могат да получат достъп до транспортното средство за нула време. Тук рецептата е да се прекъсне радиосигнала като съхранявате ключа на автомобила в специфична кутия.

Електронни джаджи като алармената система също са идеални за отбрана на автомобила от кражба. Ако вашият автомобил няма алармена система, притежателят може да го модернизира като елементарна версия включена в запалката, да вземем за пример. След това невидимата електроника задейства алармата при положение на трептения или строшаване на стъкло привличайки вниманието към закононарушението.

Ако колата бъде открадната макар всички защитни ограничения, GPS тракерът ще помогне, в случай че е бил подложен в автомобила авансово. След това може да се види местоположението на транспортното средство на смарт телефон или таблет и да се следи маршрута на колата. По-скъпите GPS тракери предизвестяват с автоматизирана тревога, когато транспортното средство напусне избрана геозона. Те могат и отчасти да сковават колата.

Като цяло няма панацея против кражбата на коли. Въпреки това, композиция от внимание и механически средства, на практика ограничения за сигурност и зорко око оказва помощ да се подсигурява, че транспортното средство към момента е на същото място, където сте го оставили когато се върнете към него.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР