Крадци, въоръжени с брадви, отмъкнаха бижута за милиони от магазин

...
Крадци, въоръжени с брадви, отмъкнаха бижута за милиони от магазин
Коментари Харесай

Въоръжени с брадви задигнаха бижута за милиони от парижкия Риц

Крадци, въоръжени с брадви, отмъкнаха бижута за милиони от магазин в фамозния парижки хотел Риц, оповестява BBC.

Петима въоръжени разрушават с брадви приземния етаж на магазина на площад „ Вандом “ и заобикалят с плячката. Инцидентът е станал в сряда към 18.30 локално време.

Armed robbers steal millions from Ritz Paris hotel https://t.co/DXledF0bWq pic.twitter.com/JnhkMLJ3Tm
— Reuters Top News (@Reuters) January 11, 2018
Според очевидец – чиновник на хотела, крадците са избягали с мотор.

Откраднатите скъпоценности се правят оценка на 4,5 милиона евро.

Трима от крадците са арестувани, останалите двама към момента се търсят, заяви министърът на вътрешните работи Жерар Колон в Тwitter, съобщи ДПА.

Vol à main armée au Ritz: 3 des auteurs présumés ont d'ores et déjà été interpellés par les policiers du 2e arrondissement.
Leur sang froid, leur professionnalisme & leur réactivité font honneur à notre Police. Ils ont toute ma reconnaissance.#FiersDeNosPoliciers
— Gérard Collomb (@gerardcollomb) January 10, 2018
Всички бутици са оборудвани с съвременни системи за сигурност и са със засилена защита, а подстъпите към площада и магазините се следят с камери. Въпреки това обирите не престават, изключително в интервали към огромни празници.

Престъпниците не се смущават даже от обстоятелството, че на същия площад е постройката на френското министерство на правораздаването с многочислената си защита.

Самия хотел неведнъж е ставал цел на крадци изключително през 2014-та. Тогава бяха отмъкнати бижута сред 420 000 евро и 2 милиона.

Последният случай беше през 2016-та, когато обраха звездата Ким Кардашиян. Откраднато е украшение на стойност към 10 милиона евро.

Въоръжени нападнаха Ким Кардашиян в Париж

Задържаха 16 души за грабежа на Ким Кардашиян

Хотел Риц в Париж е открит през 1898 година и е първият във френската столица, който предлага електричество на всички етажи и бани в стаите.
Някога дом на стилната икона Коко Шанел и писателя Марсел Пруст, хотелът е обичано място за по пиво на американския публицист Ърнест Хемингуей.

Разположен покрай площад "Вандом " в центъра на Париж, хотелът е обграден от първокласни и бижутерийни магазини в регион, който през последните години бе сцена на зрелищни кражби.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР