Крадци, въоръжени с брадви, отмъкнаха бижута за милиони от магазин

...
Крадци, въоръжени с брадви, отмъкнаха бижута за милиони от магазин
Коментари Харесай

Крадци с брадви отмъкнаха бижута за милиони от магазин в парижкия хотел Риц

Крадци, въоръжени с брадви, отмъкнаха бижута за милиони от магазин в фамозния парижки хотел Риц (Ritz), предадоха международните организации.

Петимата крадци нахлули в първокласния хотел в късния следобяд и употребявали брадви, с цел да счупят стъклените витрини с бижута в основното предверие. Откраднатите скъпоценности се правят оценка на 4,5 милиона евро (5,38 долара).

Трима от тях са арестувани, останалите двама към момента се търсят, заяви министърът на вътрешните работи Жерар Колон в Туитър, съобщи ДПА.

Хотел Риц в Париж е открит през 1898 година и е първият във френската столица, който предлага електричество на всички етажи и бани в стаите.
Някога дом на стилната икона Коко Шанел и писателя Марсел Пруст, хотелът е обичано място за по пиво на американския публицист Ърнест Хемингуей. Разположен покрай площад „Вандом“ в центъра на Париж, хотелът е обграден от първокласни и бижутерийни магазини в регион, който през последните години бе сцена на зрелищни кражби.

Всички бутици са оборудвани с съвременни системи за сигурност и са със засилена защита, а подстъпите към площада и магазините се следят с камери. Въпреки това обирите не престават, изключително в интервали към огромни празници. Престъпниците не се смущават даже от обстоятелството, че на същия площад, до Риц, е постройката на френското министерство на правораздаването с многочислената си защита.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР