Крадла се възползва от добротата на една жена, за да

...
Крадла се възползва от добротата на една жена, за да
Коментари Харесай

Нова нагла схема за измами във Варна: Да направиш добро, но да те завлекат със 100 лева

Крадла се възползва от добротата на една жена, с цел да ѝ отмъкне парите. Неприятната преживелица се разиграва в козметичен салон във Варна, където една от служителките е била излъгана със 100 лв..

Катерина Велчева е професионален гримьор. В края на работния ден непозната жена влиза в козметичното ѝ студио и насочва молба към работещите там.

" Влезе една доста блага и общителна жена, която помоли да ѝ развалим 100 лв. на 2 по 50. През цялото време говореше, беше доста общителна. Останах с убеждението, че тази жена е клиент, тя се държеше по този начин от самото начало ", съобщи пред Българска национална телевизия Катерина Велчева, професионален гримьор.

Гримьорката взема решение да направи услуга на непознатата жена и се съгласява да ѝ скапе парите.

" Дадох ѝ две по 50, тя от самото начало ровеше в чантата си и разправяше, че има рожден ден, че ще купи торта, ще води сина си да му купи играчки. Това говорене разсейва. В един миг взе моите пари, само че продължи да приказва. Изведнъж сподели, че отива до колата си, с цел да вземе парите и излезе ", добави Катерина Велчева.

Непознатата даже дала обещание, че малко по-късно ще си запише час в студиото. Катерина Велчева и сътрудниците ѝ останали излъгани, тъй като дамата повече не се върнала.

" Попитах сътрудника ми дали познаваме тази жена. Тя сподели, че не, само че до момента в който изляза на открито тя беше отпътувала. И аз се обърнах към 112 ", добави Катерина Велчева.

От полицията обясниха, че работят по случая и търсят крадлата. Самата Катерина споделя, че в обществените мрежи има още сигнали за същата жена, която по познатата скица е лъгала и други хора.

" Не ми се желае да приемем, че живеем в подобен свят, само че не би трябвало да се има доверие. Да се демонстрира добрина към непознати, не всеки път е положителният вид. Винаги да имаме едно мислено ", сподели още Катерина Велчева.

Наказанието, което законът планува за сходни измами, е отнемане от независимост от 1 до 6 години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР