КПКОНПИ заведе нови дела за 3,3 млн. лв.Еркан Лапанов обвинен

...
КПКОНПИ заведе нови дела за 3,3 млн. лв.Еркан Лапанов обвинен
Коментари Харесай

Внасят иск за 2,8 млн. лв. срещу тютюнев бос 

КПКОНПИ заведе нови каузи за 3,3 млн. лева
Еркан Лапанов упрекнат като главатар на тайфа за търговия с ментета за пушачите

Създал 3 цеха в страната

Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) внася няколко нови желае в окръжни съдилища в страната за изземване на активи за 3 300 506 лева В сумата е включена и цената на 5 недвижими парцела и 4 транспортни средства.

Най-големият от исковете е против Еркан Лапанов на стойност 2 862 521 лева и ще делото гледа от Пловдивския областен съд. Срещу мъжа и още 9 души се води дело в спецсъда, по което той е упрекнат като необут на проведена незаконна група за търговия с тютюн менте. Според обвинителния акт бандата на Еркан е работила от 2017 година и в нея взел участие и служител на реда от работа “Жандармерия”. Разбита е през юни 2019 година при акция на ГДБОП.

Схемата на Лапанов била да сътвори три дребни цеха в с. Черна вода, Русенско, в Сливен и Симитли, в които да се доставят скрито бали сушен тютюн, изкупуван от производители в региона на Гоце Делчев. В цеховете листата били нарязвани, ароматизирани и опакована в найлонови пакети с етикети на известни марки - “Вирджиния”, “Марлборо”, “Давидофф”, “Карелия” и други Те се продавали с разгласи в интернет, а дилъри на групата доставяли готовата продукция на крайни клиенти, най-често с персонални коли. Такъв снабдител бил и жандармериста от Симитли. Любопитен факт е, че след откриване на бандата, криминалистите даже разкрили книжарницата в Гоце Делчев, където по поръчка на Еркан Лапанов се печатали етикетите за тютюна менте.

Друг от днешните искове на КПКОНПИ ще се гледа от Окръжния съд в Разград и е за 112 441 лева против Сергей Александров от град Кубрат. Той е упрекнат за измами на предприемачи от Германия, Австрия и Швеция, на които обещавал да патентова и записва търговски марки.

В Окръжен съд - Ямбол комисията, ръководена от някогашния основен прокурор Сотир Цацаров, внася искова молба против Ана Йорданова 52 736 лева Тя е упрекната, че се е представяла за полицайка и с измамата е предизвикала огромни имотни вреди на жертвите си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР