КПКОНПИ публикува писмо на министъра на правосъдието, получено в 16

...
КПКОНПИ публикува писмо на министъра на правосъдието, получено в 16
Коментари Харесай

Надежда Йорданова отказва да дава обяснения пред КПКОНПИ, защото не била гражданин, а министър

КПКОНПИ разгласява писмо на министъра на правораздаването, получено в 16 ч. през днешния ден във връзка изпратена покана за явяване в дирекция „ Противодействие на корупцията “, за изясняване на обстоятелствата по направените от нея изказвания в медиите, оповестиха от антикорупционната комисия.

" Няма да се явя на посочената в призовката дата и час за " предоставяне не пояснения " като жител, защото не е налице законно обоснована причина за това ", акцентира Йорданова в писмото си до КПКОНПИ.

" Министърът на правораздаването в границите на своите пълномощия взаимодейства с всички органи в границите на закона, сезира и спомага на същите, когато са налице законово-предвидените учредения за това ", написа още правосъдният министър.



" За облекчение на министър Йорданова, Пресцентърът разгласява и текста на член 26 алинея 1 от ЗПКОНПИ, както и на 104 алинея 1 т. 5 от този закон, с уточнението, че без значение от краткотрайното й качество на министър на правораздаването, тя е продължава да е жител /физическо лице/ ", прецизират от КПКОНПИ, като цитират следните членове от закона:

Чл. 26. (1) При осъществяване на пълномощията си по този закон органите по член 16, алинея 1 и 2 могат да желаят подпомагане, сведения и документи, в това число в електронен тип, от държавните и общинските органи, търговците, кредитните институции, от нотариуси и правосъдни реализатори, както и от други физически и юридически лица.

Чл. 104. (1) Оперативно-издирвателната активност се прави посредством:
………………………………………..
5. взимане на пояснения от жители.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР