КПКОНПИ публикува декларациите за имущество и интереси, подадени от лицата,

...
КПКОНПИ публикува декларациите за имущество и интереси, подадени от лицата,
Коментари Харесай

60 депутати не са подали декларации, един от тях е Слави Трифонов

КПКОНПИ разгласява декларациите за имущество и ползи, подадени от лицата, заемащи висши обществени длъжности, за интервала 18 август 2021 година - 31 декември 2021 година, както и лист на лицата, неподали заявления в законоустановения период, на интернет страницата си.

Публикувани са встъпителните заявления на народните представители от 47-ото Народно заседание.

За обсъждания интервал, общо 182 задължени лица не са подали в период декларациите си. От тях 122 са ги подали със забавяне, а 60 лица не са изпълнили законовото си обвързване. Почти 1/3 от тях са представители на локалната власт.

Най-известен измежду 60-те, които въобще не са подали заявления, е водачът на " ИТН " Слави Трифонов, сподели информация на " Труд ". Трифонов е задължен да подаде декларация като народен представител от 45-ото Народно заседание.

Съгласно ЗПКОНПИ, лице, заемащо висша обществена служба, което не подаде декларация в период, се санкционира с санкция в размер от 1000 до 3000 лева

В случаите на неподаване на декларация, когато се откри, че няма справедлива причина за това, след решение на Комисията се образува и инспекция за определяне на нелегално добито имущество.

За 2021 година общият брой лица, подали заявления, е 12 430.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР