Козметичната индустрия непрекъснато търси нови съставки в козметиката които премахват

...
Козметичната индустрия непрекъснато търси нови съставки в козметиката които премахват
Коментари Харесай

14 Съставки в козметиката които премахват пигментни петна и възвръщат красивия вид на кожата

Козметичната промишленост непрестанно търси нови съставки в козметиката които отстраняват пигментни петна. Представяме ви съставките на козметиката, която в последно време се употребява за възобновяване на равномерния загар на кожата.

Същите съставки се употребяват от години в битката против обезцветяването – както след излагане на слънце, по този начин и след възпалителни процеси, мелазма и лентигин.

Ако желаете да премахнете или най-малко да изсветлите кафеникавите петна, които се появяват по кожата най-често посягате към козметика, съдържаща витамин C, ниацинамид или една от киселините.

Те най-често се появяват вследствие на хормонални промени, възпаления, породени от акне, прекалено излагане на слънце или вследствие на генетична предразположеност.

Междувременно учените са потвърдили, че субстанции като мелатонион, глутатион, цистеамин, транексамова киселина и тиамидол също са отлични в битката с неравномерния загар на кожата.

Съставки в козметиката които отстраняват пигментни петна

Пигментните петна по лицето, постоянно наричани хиперпигментация, могат да бъдат постоянно срещана грижа за доста хора.

Тези петна, които наподобяват по-тъмни от околната кожа, могат да бъдат породени от разнообразни фактори, в това число излагане на слънце, хормонални промени и стареене.

За благополучие, светът на козметиката предлага набор от съставки, които могат да оказват помощ за избледняване на пигментните петна и да насърчат по-равномерен загар на кожата.

В тази публикация ще разгледаме някои от основните съставки, открити в козметиката, предопределена да се оправи с този проблем.

1. Хидрохинон

Хидрохинонът е добре прочут сътрудник за изсветляване на кожата, който може дейно да понижи появяването на пигментни петна. Действа като инхибира производството на меланин, пигментът, виновен за тъмните петна.

Продуктите, съдържащи хидрохинон, нормално се оферират в разнообразни концентрации и е значимо да се употребяват под управлението на кожен лекар, защото несъразмерната приложимост може да докара до странични резултати.

2. Алфа хидрокси киселини (AHA)

AHA, като гликолова киселина и млечна киселина, са ексфолиращи сътрудници, които могат да оказват помощ за възстановяване на текстурата на кожата и да понижат появяването на хиперпигментация.

Те работят, като отстраняват външния пласт от мъртви кожни кафези, разкривайки по-свежа и по-равномерно пигментирана кожа изпод.

3. Бета хидрокси киселини (BHA)

BHA, сходно на салициловата киселина, са маслоразтворими съединения, които проникват в порите и могат да бъдат изключително ефикасни за лекуване на пигментни петна, породени от акне или запушени пори.

Те оказват помощ за ексфолирането на кожата и могат да насърчат по-равномерен звук на кожата.

4. Ретиноиди

Ретиноидите, в това число третиноин с рецепта и ретинол без рецепта, са известни със способността си да предизвикват обновяването на кожата и да понижават появяването на пигментация.

Те работят, като форсират отделянето на остарели, пигментирани кожни кафези и предизвикват растежа на нови, отмерено пигментирани.

5. Ниацинамид (витамин B3)

Ниацинамидът е универсална съставна част, известна със способността си да се оправя с разнообразни кожни проблеми, в това число пигментация.

Може да инхибира прехвърлянето на меланин към клетките на кожата, което води до понижаване на появяването на тъмни петна.

6. Витамин С (аскорбинова киселина)

Витамин С е мощен антиоксидант, който може да помогне за изсветляване на кожата и избледняване на пигментацията.

Действа като инхибира производството на меланин и предизвиква производството на колаген за по-младежки тип.

7. Екстракт от корен на женско биле

Екстрактът от корен на женско биле съдържа съединяване, наречено глабридин, за което е потвърдено, че инхибира производството на меланин.

Може да се откри в разнообразни артикули за грижа за кожата, предопределени за проблеми с пигментацията.

8. Коджикова киселина (Kojic Acid)

Kojic киселина е естествена съставна част, извлечена от гъби или ориз, която може дейно да изсветли пигментацията.

Той инхибира интензивността на тирозиназата, ензим, участващ в производството на меланин.

9. Арбутин

Арбутинът е естествено съединяване, намиращо се в някои растения, като мечо грозде и черница.

Той работи посредством инхибиране на интензивността на тирозиназата и постоянно се употребява в артикули за грижа за кожата за избледняване на пигментацията.

10. Мелатонин

Мелатонинът е хормон, създаван от епифизната жлеза, който, наред с други неща, е виновен за регулирането на ритъма на съня и бодърстването.

Оказва се обаче, че мелатонинът въздейства и върху количеството пигмент в кожата. Той инхибира рецепторите на хормона, който подтиква α-меланоцитите.

В последна сметка мелатонинът се оказа освен превъзходен антиоксидант, който удължава младостта на кожата, само че и вещество, което изравнява цвета й.

Мелатонинът като съставна част в козметиката е към момента нов, само че чакаме скоро да бъде един от наложителните детайли в листата на съставките на продуктите срещу обезцветяване и стареене.

11. Глутатион

Глутатионът е вещество, което се среща естествено в тялото ни. Произвежда се от черния дроб и нервните кафези в централната нервна система и се състои, апропо, от три аминокиселини: глицин, L-цистеин и L-глутамат.

Най-важната задача на глутатиона, създаван от тялото, е да защищава клетките си от въздействието на свободните радикали.

Освен това глутатионът подкрепя антиоксидантния резултат на витамините Е и С, дава отговор за превоза на аминокиселини, производството на коензими, усъвършенства хидратацията на клетките и въздейства върху тяхната регенерация и улеснява синтеза на протеини.

12. Цистеамин

Цистеаминът е друго естествено създавано от човешкото тяло вещество, което се употребява първо в медицината, а в този момент и в козметологията.

Цистеаминът, сходно на глутатиона, е антиоксидант, който защищава тялото от стареещите резултати на свободните радикали.

Редовното използване на козметика с цистеамин, води до доста изсветляване на пигментационните петна.

Това е по този начин, тъй като цистеаминът инхибира производството на меланини, т.е. пигменти, виновни както за цвета, по този начин и за обезцветяването на кожата.

13. Транексамова киселина

Транексамовата киселина косвено въздейства върху синтеза на меланин. Това синтетично производно на лизин, което се среща естествено в човешкото тяло. Тя взе участие във верига от реакции, водещи до понижен синтез на простагландини (хормони, които контролират разнообразни физиологични процеси) и фибробластни растежни фактори.

А простагландините и растежният фактор на фибробластите подтикват синтеза на меланин. По този метод транексамовата киселина посредством понижаване на синтеза на простагландини и фибробластни растежни фактори способства за понижаване на количеството пигмент в кожата.

14. Тиамидол

Thiamidol, патентован от марката Eucerin, косвено въздейства върху производството на меланин в кожата. Последният се синтезира в процеса на меланогенеза. За да се случи този развой, е нужен ензимът тирозиназа. Тиамидолът се свързва с този ензим и по този метод инхибира неговата интензивност.

В резултат на това процесът на меланогенеза се инхибира и вследствие на това се създава по-малко пигмент (меланин).

На кожата това се показва освен в понижаване на интензитета на съществуващите пигментни петна, само че и в по-малка възможност от поява на нови обезцветявания.

Съставки в козметиката които отстраняват пигментни петна – Обобщение

Когато обмисляте избора на козметика за справяне с пигментните петна по лицето, значимо е да изберете артикули, които дават отговор на вашия вид кожа и проблеми.

Също по този начин е добра концепция да се консултирате с кожен лекар, изключително в случай че имате съществени или непрекъснати проблеми с пигментацията.

Освен това, включването на тези съставки в цялостна рутинна грижа за кожата, която включва разчистване, навлажняване и отбрана от UV радиация, ще ви помогне да постигнете най-хубави резултати при избледняване на пигментни петна и поддържане на здравословен загар.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР