Който трупа познание - трупа тъга, казва Библията. А в

...
Който трупа познание - трупа тъга, казва Библията. А в
Коментари Харесай

Как се изработва гъвкава психика срещу биполярно разстройство от претоварване с инфо и задачи?

Който натрупа знание - натрупа горест, споделя Библията. А в наше време даже човек единствено да гледа вести, чиято познавателна стойност е противоречива, той натрупа големи дози горест - прави го и когато дуум скролва/сърфира в нета.

Лошите вести основават предпоставки за отрицателни мисли, дори ги насаждат. Създават повсеместен противен психически декор.

Информационното претоварване, комбинирано с всекидневния стрес и многото работни и домашни задачи/задължения, е елементарен път към биполярно разстройство и други психически болести.

Най-общият лайфхак на психолозите е: не се концентрирайте върху отрицателното.

Лесно е да се каже, само че по какъв начин да се направи това?

КЛЮЧОВАТА ДУМА Е ПРЕВКЛЮЧВАНЕ, НО НЕ ФАЛШИВИ ПОЗИТИВ, по която тематика неведнъж сме писали, тъй като самозаблудите също не лекуват душeвността - деформират я.

Всъщност, заветната цел е реализиране на гъвкава душeвност, която да ни съхранява чрез страха, който е изцяло естествена реакция на отрицателните събития и претоварването, без да ни вреди и да пренасочва съзнанието ни, когато сме покрай точката на изкривяване.

НАПЪЛНО НОРМАЛНО Е ДА съдебна експертиза СТРАХУВАМЕ И ДА съдебна експертиза СТРЕСИРАМЕ ПРИ ВСЯКАКВА ПРОМЯНА!

НАПРИМЕР, МЕЖДУНАРОДНО ИЗСЛЕДВАНЕ ДОКАЗВА, ЧЕ МИГРАЦИЯТА - НЕЗАВИСИМО В ДРУГА ДЪРЖАВА ИЛИ ПРОСТО В ДРУГА МАХАЛА, ВОДИ ДО ПСИХИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ ЗА ПОНЕ 47%, Т.Е. ПОЛОВИНАТА ОТ ХОРАТА.

Успешната акомодация към измененията, т.е. към напрежението, от всевъзможен тип и темперамент, се крие точно в гъвкавата душeвност. Колкото по-гъвкава е тя, толкоз по-устойчиви сме на всевъзможни провокации. И  това важи при всяка интеграция.

Защо миграцията е стрес? Защото ВСЯКО ПРЕМЕСТВАНЕ основава така наречен ЧУВСТВО ЗА ЧУЖДОСТ - все едно в различен клас, различен курс, друга работа, различен квратал, различен град/село, друга страна, различен континент. Само по себе си то е изцяло естествено и не трябва да ни плаши. Просто би трябвало да го приемем, с цел да го преодолеем - тъкмо това и е проявлението на гъвкавата душeвност.

А не да го отхвърляме и да се затваряме, което е типична наша национална линия, разказана още в Другоселеца на Йовков, само че типична и до през днешния ден с българските квартали в чужбина - все едно дали в Лондон или Чикаго, където се слуша българска музика, ядат се български артикули и даже мафията си е единствено българска, или където в избрани градове вървят най-вече хора от избрани наши градове - примерно от Дупница в Милано, правят избрани работи - да вземем за пример карат ТИР в Съединени американски щати. При затваряне възприятието за чуждост се трансформира във неприязън, която маскира изтощение и огромен стрес, което пък отключва нови душевен проблеми, които могат да прераснат в болести, а оттова в деградация - физическа, с изключение на психическа.

Приемането значи гъвкаво да подходим към непознатия не като зложелател, а като към приобщаван или приобщаващ, т.е. предстоящ приятел/партньор. Инае в никакъв случай няма да преодолеем разликата сред фамилията - детската визия, и колектива/общността - старата концепция за светна и обществото.

Само по този начин на естествените ирационални вътрешни страхове можем да противопоставим рационални стъпки във външната си демонстрация. И да не си сътворяваме проблеми сами.

Конфликтността въобще е разследване на неналичието на еластичност на душeвността. По нея се мерят и другите степени на гъвкавата душeвност въобще. Това също е разликата сред спор и спор.

При хипер функционалност на въпросната еластичност обаче стигаме до така наречен Синдром на самозванеца.

Изобщо, схемата, която би трябвало а заобикаляме е елементарна: неприятна самокритика - отрицателни упования - неприятни резултати!

Негъвкава душeвност - ирационални страхове - чуждост - врагове - недопускане на връзки - писихчески проблеми - душевен и физически забовяния - зависимости и деградация!
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР