Който си мисли, че да си водопроводчик е скучна работа,

...
Който си мисли, че да си водопроводчик е скучна работа,
Коментари Харесай

Най-странните неща, които водопроводчиците са откривали при отпушване на канали |

Който си мисли, че да си водопроводчик е скучна работа, изцяло бърка. Обикновено сме привикнали да свързваме тази специалност с нашите битови проблеми - да вземем за пример, когато се постанова отпушване на канали, когато би трябвало да се подменят тръби или да се построи цялостна водопроводна система. С две думи – цялостна досада!
Но не напълно. Защото, по време на своята рутинна работа, водопроводчиците от време на време се натъкват на същински парадокси. И с цел да не сме голословни, през днешния ден ще ви разкажем тъкмо за тях - за най-странните неща, намирани в миналото.

Легендите за това, което може да се крие в канализацията на цивилизацията, тревожат света повече от десетилетие. „ Масло в огъня “ на спекулациите наливат в допълнение и удивителните находки, открити в недрата на градската канализация.

Това е безусловно риалити! В канализацията можете да намерите най-странни предмети, попаднали там по разнообразни способи. С право можем да назовем този „ под земята свят “ нелицеприятната страна от човешкия живот. И тази селекция от изумителни находки, намирани в разнообразни краища на света, показва съвършено това.

Когато невъзможното се оказва … допустимо

Алигатор

През 2006 година алигатор с тегло 600 кг и ширина 1 метър е бил открит затънал в канализационна тръба в Тексас. Той бил толкоз голям, че даже не е можел да се движи вътре в тръбата. В този случай водопроводчиците са изиграли ролята на негови спасители.

Изкопаем динозавър

Вкаменелостите на динозавър, които съгласно учените били на към 70 милиона години, са открити в канализационен тунел през 2010 година в Канада. По-късно палеонтолог от университета в Алберта удостоверил, че вкаменената кост принадлежи на отдалечен родственик на кръвожадния Тиранозавър рекс!

Трева

Издръжливата марихуана очевидно умерено може да си вирее даже в канализацията! Предполага се, че някой, притиснат от управляващите, се е втурнал да изхвърли уликите в тоалетната и по този начин семената покълнали и растенията се развили сносно. Случката се разиграла в Съединени американски щати, щата Вашингтон. Когато водопроводчиците разкрили „ плантацията “, останали втрещени. Да, това е съвсем необикновено, само че пък напълно действителен факт!

Новородено бебе

През 2013 година новородено бебе било намерено в канализационна тръба в Китай. Твърди се, че 22-годишната майка на бебето е отишла до тоалетната, когато е почнала да усеща болежка в стомаха, а по-късно детето несъзнателно се е плъзнало в канализационната тръба и тя не е съумяла да го избави. По знамение детето оживяло.

Гигантски блок лой

През 2014 година голям блок лой с размерите на Boeing 747 е бил в канализацията на западен Лондон. Блокът се образувал от горещо, течно хранително масло, което в контакт със студената вода в канализацията, се втвърдило.

Злато

Трудно е да си представим, че канализационните отпадни води могат да крият съкровища. Но водопроводчиците, които ремонтирали канализационните уреди в северозападната част на Токио се убедили с очите си, че това не е по този начин. През 2009 година в отходните канали на японския град те разкрили не просто едно-две бижута, а няколко кг чисто злато!

Ръчна граната

Ръчна граната е открита в канализацията покрай центъра на Лондон. Водопроводчик, който отговарял за лондонския канализационен екип, намерил ръчна граната и незабавно се свързал с полицията. Органите на реда я прибрали, само че оповестили, че в действителност не желаят да знаят по какъв начин гранатата е попаднала в канализацията.

Половин автомобил

Половината остатъци от Мини Купър били открити заседнали в канализационна тръба в Лондон. Така и никой не схванал по какъв начин половината част от колата е попаднала там.

Е, в този момент убедихте ли се, че едно рутинно отпушване на канали, може да разкрие невероятни находки? Разбира се, както се споделя „ не всеки ден е Великден “ и тези пикантерии не се случват всекидневно, само че пък историите са по този начин невероятни, че са почтени за сюжет на холивудски филм.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР