Който подценява Библията и мисли, че светът започва и свършва

...
Който подценява Библията и мисли, че светът започва и свършва
Коментари Харесай

Явор Дачков: Да прегърнем Господ, време е за ново Средновековие!

Който подценява Библията и мисли, че светът стартира и свършва с Фукояма е приключен простак. По-умните от моите другари, записаха магистратура по богословие, тъй като интуитивно усещат, че работата с ренесанса и триумфа на човешкия разсъдък е завършила. Това много изключително мнение изрази журналистът и църковен хорист Явор Дачков.

Идва ред отново на светлото средновековие, което слага Създателя на всичко очевидно и невидимо преди всичко. Либералната агитация се опита да направи от Мартин Лутър и неговите тезиси - господ. Впрочем противоположното. Протестанството е родител на демократичната агитация. То е реакция против упадъка на католическа Европа, изпаднала преди 1000 години от Христос. А има хора, които напълно съществено мислят, че България е зле, тъй като св. цар Борис не е избрал католицизма вместо Византия и ортодоксалната религия. От гръцки последното се превежда като вярна, истинна религия. 

Българите имаме необичаен късмет да живеем в православие, без множеството от нас да си дават сметка защо богатство иде тирада. 

Ние сме притежатели на петрол, злато и алуминий на квадрат, само че настойчиво оплакваме нещастната си орис. Но да се върна на Палестина. 

Израел е Богоизбран народ. Евреите са по-талантливи от останалите и това им проличава. Дано хората на Цукърбъг, който е евреин,  да не ме баннат за тази явна констатация. Евреите вършат от пустинята оазис, а филистимците (палестинците днес) са вреда. Но и те са хора и имат право на живот. Гордостта на Израел, сходна с гордостта на Америка и Русия (в предишното на Германия, Англия и Франция) играе неприятна смешка на евреите през днешния ден. 

Те направиха несъразмерна наказателна акция и избиха тройно повече почтени дами, деца и мъже, в сравнение с Хамас умъртви техни хора. Не е старозаветното око за око, а шест очи за едно. Нетаняху е самовлюбен умопобъркан от матрицата на Тръмп (по принцип съм за тяхната политика, а не за левичарската), само че е малоумна реакция на левичарската кретения, която бърбори за мир и сее мизерия. Ситуацията е патова и, в случай че не си евреин или палестинец, не можеш да вземеш изрично страна. 

Исках да кажа, че този спор идва от древността, не е битов, въпреки че е сред братовчеди, и че се желае религиозна, а не политкоректна експертиза. Земята на Плестина е обещана от Бог преди няколко хиляди години. Палестина не има вяра в това, макар, че е разказана в Стария Завет като " филистимци " и прави сечено на евреите, които култивират, само че дружно с това и заличават. Палестинците, обаче, имат темперамент и се опъват, тъй като Израел нахалства и желае да ги изличи от лицето на земята. Общо взето се държи като Хитлер с тях. 

Идеята на Израел е да няма Палестина. Това е вътрешното им възприятие. Те са хора с възприятие за предимство. Разбирам ги, тъй като е по този начин. Очевидно е, че са по-надарени и надарени от другите в редица връзки (най-вече в изкуствата и себеизразяването), само че това не оправдава тяхната нагла политика на сегрегация към арабите, с които са първи братовчеди. Те желаят да заличат родата си, с цел да нямат нищо общо с нея. Умнокрасива идеология. 

Израел не помни личната си история от Стария Завет и повтаря грешките си едно към едно. Не мисля, че те са взривили болничното заведение в Газа, само че толкоз безобразия са създали там, че към този момент е все едно какво правят. Избиват дами и деца от години без да им мигне окото. Понеже са готини (като американците) им се прости, а това е непоносимо. 

Израил не одобри Христос, който е Богочовек и в Когото могат само да се решат тези нерешими стълкновения. Християнството дава единствения отговор на човешкия блян към дуализъм: или- или. 

Днес е Израел- Палестина, през вчерашния ден беше Русия-Украйна, оня ден соца против капитализма и така нататък Дуализмът е камшик за човешката душа. Поставя я в нерешими антиномии, които са подправени и пречат на мозъка. 

Интегрираният човек с Бог е най-големият зложелател на Сатана, и заради това последният е толкоз настойчив и деен. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР