, която от дълги години живее в Лондон, е била

...
, която от дълги години живее в Лондон, е била
Коментари Харесай

Разказ от първо лице: Българка сред доброволците, тестващи ваксината на Оксфорд

, която от дълги години живее в Лондон, е била измежду доброволците, върху които тествали на Оксфорд против. Как е минал процесът дотук и по какъв начин ще продължат тестванията, описа тя пред BTV.
Спирова изясни, че е в групата, която ще получи най-висока доза от имунизацията, с вярата, че с тази двойна доза ще има толкоз висока степен на отбрана, че да не се трансформира в заразоносител и да не предава вируса на други хора.
 Акад. Петрунов: В момента се приказва наизуст за имунизацията Акад. Петрунов: В момента се приказва наизуст за имунизацията
Истинска ваксина против ковид, която ще е минала всички тествания, ще има не по-рано от 1 година. Това съобщи пред BTV имунологъ...
„ Ваксината е мускулна. Всички доброволци са „ заслепени “ и не знаят коя ваксина им се дава. За да бъде опитът и това тестване научно издържано, половината от нас получават друга ваксина. Тоест към този момент лицензирана ваксина против менингит. И ние няма да знаем дали сме получили пробната ваксина или към този момент лицензираната ваксина против менингит още 10 месеца “, описа Спирова.
„ Това, което ми се случи на мен, беше най-типичният непряк резултат. Около два дни поддържах към 38 градуса температура и след това това се пресече като с нож и се почувствах добре. Не съм преживявали никакви други странични резултати досега.
" Очаквам през септември втората доза. Самата аз се намирам в групата, която ще получи най-висока доза от имунизацията, с вяра тази двойна доза да защищити останалите, с цел да може да защищити близките – т.е. аз да имам толкоз висока степен на отбрана, че да не се трансформирам в заразоносител и да не предавам вируса на други хора “, разкри Мария.
Припомняме, че имунизацията на университета в Оксфорд е във крайна фаза на клинични изследвания и още тази година може да бъде подадено искане за узаконяването й. В тестванията вземат участие доброволци във Англия, Бразилия и Република Южна Африка - общо 20 000 души.
 Здравният министър: Ваксината за COVID-19 у нас ще е доброволна и безвъзмездна Здравният министър: Ваксината за COVID-19 у нас ще е доброволна и безвъзмездна
Ваксината за COVID-19 ще бъде безвъзмездна за българските жители. Тя ще бъде доброволна, заяви през днешния ден в Стара Загора министърът на здраве...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР