Коя всъщност е фирмата, собственик на автобуса, преобърнал се край

...
Коя всъщност е фирмата, собственик на автобуса, преобърнал се край
Коментари Харесай

Това е офисът на фирмата, собственик на преобърналия се автобус

Коя в действителност е компанията, притежател на рейса, преобърнал се край Своге? Цяла нощ патрул на полицията дежури пред офиса й в град Божурище, оповестява Нова тв. Фирмата е „ Мобилус 5” ООД. Зад кормилото е бил притежателят й – 62-годишният Григор Григоров. Той има 20-годишен стаж. Настанен е в „ Пирогов”.

В къщата, където живее и където е адресът на компанията, тази заран нямаше никого. Фирмата е правила така наречен „ инцидентен превоз” и е с годен лиценз до 2027 година, съгласно информация на Министерството на превоза.

„ Мобилус 5” ООД е записана през 2001 година, а през май предходната година е предходна през сложна инспекция, като не са открити никакви нарушавания. Фирмата има шест транспортни средства. Всички документи към тях са наред.

Съмненията на зам.-министърът на превоза Ангел Попов обаче са, че рейсът не е минал на повторна техническа инспекция. Това е трябвало да стане при започване на август. По закон всички рейсове след 10-годишна употреба са длъжни да минават два пъти тази годишна инспекция. Дали това е станало с въпросния рейс, който се прекатурна, към момента не е ясно.

Не е ясно и дали в транспортното средство е имало колани и дали са били сложени от пасажерите.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР