Коя система в Европа беше подготвена за тази здравна криза?

...
Коя система в Европа беше подготвена за тази здравна криза?
Коментари Харесай

Дариткова: Коя система в Европа беше подготвена за тази здравна криза?

Коя система в Европа беше готова за тази здравна рецесия? Да, ние непрекъснато обичаме да повтаряме, че нашата е нереформирана. Това се оказа предизвикателство за надалеч по-развити и финансирани системи.
Това съобщи пред bTV водачът на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова. Тя разяснява скандалният случай с умрелите пациенти на стълбите на Коронавирус болничното заведение в Пловдив.

Дариткова обаче призна - държавното управление не се е справило с Единната осведомителна система.

" Днешният случай демонстрира организационни проблеми. Надявам се инспекцията да откри каква е повода, с цел да не се случи още веднъж. Системата работи по този начин, че да може оптимален брой пациенти да получат болнична помощ. Не мисля, че сега е моментът да приказваме за промени. Можем да се връщаме обратно и да укоряваме за доста несвършена работа. Сега е значимо да се търсят разновидности пациентите да получават посоки и предписания електронно. Признавам с цялата отговорност - да, не успяхме да се оправим с Единната осведомителна система в границите на този мандат ", уточни доктор Дариткова.

" В никакъв случай не би трябвало да има решение за наложителна хоспитализация на болните от COVID-19. Но това не касае индикациите за хоспитализация, както се пробваха да внушат някои. Става дума за противоепидемични ограничения ", уточни още Дариткова.

Тя съобщи, че обстановката с разпространяването на инфекцията се следи всекидневно и динамично по този начин, че да може да се реагира навреме. Пълната обсада на страната при започване на епидемията доктор Дариткова изясни с непознаването на вируса.

" Видяхме, че по този метод не може да бъде изрично и дефинитивно прекратено разпространяването на вируса. Смятам, че ограниченията могат да станат по-силни единствено тогава, когато лечебните заведения не могат да се оправят ", уточни още Дариткова като добави, че все още такава индикация няма.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР