КОЯ Е ТЯ Дарина Йотова - DARA е родена на 9

...
КОЯ Е ТЯ
Дарина Йотова - DARA е родена на 9
Коментари Харесай

Дара се закани: Ще намеря новия „Глас на България“

КОЯ Е ТЯ

Дарина Йотова - DARA е родена на 9 септември 1998 година във Варна. Завършва Националното учебно заведение по изкуствата " Добри Христов ". Печели и премията за най-хубава изпълнителка за 2018 година на годишните музикални награди на БГ радио. През 2021 година тя става треньор в осмия сезон на " Гласът на България " по bTV, което я прави най-младия треньор в историята на шоуто. Тази неделя поп певицата още веднъж е един до друг с Галена, Любо Киров и Иван Лечев в новия сезон на музикалното риалити.

- Броени дни остават до старта на новия, девети сезон на " Гласът на България " тази неделя по bTV. С какви страсти се впускаш в музикалната конкуренция с сътрудниците треньори Галена, Иван Лечев и Любо Киров?

- Първо доста се веселя, че още веднъж сядам на аления стол, който с изключение на веселба и доста незабравими мигове носи и огромна отговорност. Благодаря за доверието на целия екип на bTV и " Гласът на България ". Нямах самообладание за девети сезон и срещата ми с нови надарени и супер зареждащи хора. На крачка от началото сме и съм супер разчувствана единствено при мисълта какво ни следва.

- За какви гласове ще се бориш " на мрачно "? Има ли значение за теб дали участниците пеят национална музика, поп, рок, фолк или различен род?

- Ролята ми е да намеря новия " Глас на България ". Не си слагам стилови ограничавания и имам вяра, че у нас има забележителни артисти във всеки един жанр.

Търся разнообразни, невероятни тембри. Искам да направя тим с цветна темброва картина.

- Нови награди у нас и в чужбина, нова ария, нова обич и нови пътувания - това ли разказва най-кратко и цялостно годината до момента за теб?

- Ах, какъв брой е хубаво някой да заключи и да ми напомни още веднъж за какъв брой неща съм признателна. Тези последни няколко месеца са луда, занимателна и мечтана въртележка от хиляди страсти. Всичко се случва толкоз бързо, че нямам време даже да го осъзная и даже да му се насладя.

- Последното ти парче Mr.Rover бележи огромен триумф след този на Thunder. Кога международната сцена ще стане още по-открита за българската музика и сходни шлагери?

- Днес е доста по-трудно да създадеш шлагер и да достигнеш до огромната сцена. Всеки ден излизат 60 хиляди чисто нови части, а единствено една доста дребна част от тях имат опцията да се откроят и да оглавят международните чартове. Тайничко си бленувам и работя по реализирането и на най-смелите ми фантазии. Вярвам, че напълно скоро ще се случат.

- Отдаде се на пътешествия в седем страни през последните 8 месеца. Разкажи ни за тези паметни прекарвания и завършения.

- Имах потребност. Винаги, когато излизам на открито, се срещам и срещам с разнообразни гледни точки и култури. Зареждам се от природата, от храната и от това какъв брой хората не се вълнуват кой какво ще каже за облеклото, ориентацията и държанието им. След всяко странствуване се завръщам изменена, отворена и заредена за нови завършения.

- Какво ти донесе любовта?

- Любовта в никакъв случай не е била такава. Даде ми криле, с които се издигнах на малко по-високо и повярвах още веднъж в това, което бях не запомнила за миг, а точно, че тя е жизнерадостна, свободна и те кара да се усмихваш, без да спираш. Любовта е невероятна като отмора на най-горещата и сантиментална локация.

- Освен млада, красива и надарена се появи и като отличен подражател. Превъплъти се в Лили Иванова по доста сполучлив метод преди две години. Кои са най-ярките ти мемоари от тези фалшификати?

- Трябва да призная, че предизвикването беше голямо. Гледах да открадна каквото мога от осанката й и да се доближа оптимално до нея. Беше мъчно, само че иконите постоянно са комплицирани за реплика.

- Говориш най-добре езика на младото потомство. Какво желае то в този момент и по какво се увлича най-вече?

- TikTok и Васко Жабата, хахаха. Шегата настрани, считам, че настоящето потомство е доста намерено и същинско, не се опасява да каже какво мисли и в какво има вяра. Радвам се, че от ден на ден се дава публичност на разнообразни хора и техните разбирания. Радвам се, че не живеем в лимитирана страна, която не може да одобри новостите на поколението.

- Какво да чакат почитателите ти в близко време? Върху какво работиш в този момент?

- Използвам всеки комфортен миг, с цел да вляза в студиото и да създавам с готини музиканти. Очакват ме доста планове, изяви и срещи с обичаната аудитория.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР