Коя е правилната техника за най-красив резултат, какво да търсим

...
Коя е правилната техника за най-красив резултат, какво да търсим
Коментари Харесай

Как винаги да постигаме красиви къдрици или изправена прическа с преса у дома?

Коя е вярната техника за най-красив резултат, какво да търсим в пресата си за коса и по какъв начин вярно да подготвим прическата си преди прическата? На всички тези въпроси ни дава отговор експертът.

През последната година всички се наложи да станем свои лични коафьори и стилисти – това е в случаите, в които имахме къде да излизаме. Сега мотивите да си създадем красива прическа стават от ден на ден, само че желанието ни сами да реализираме резултатите от комфорта на дома си не е намаляло.

Но в случай че за всекидневието ни се е трансформирало в съвсем наложително изправянето или къдренето на косата, би трябвало да научим по какъв начин да реализираме съвършената среда сред красивия резултат и оптималното предотвратяване на косъма от вредата на високата температура.

За задачата ни трябват няколко неща – верните артикули за отбрана на косата, познанията за най-ефективните техники и най-много, подобаващата преса за коса. За да открием верния метод по тези тематики, попитахме специалистите.

 Как постоянно да реализираме красиви къдрици или изправена прическа с преса вкъщи?

Ето какви са препоръките на известния коафьор Майкъл Дъглас за безупречни къдрици с преса за коса с минимално увреждане на косъма:

  • За начало нанесете спрей или серум за отбрана от топлота и се уверете, че е отмерено разпределен по цялата коса. Бъдете деликатни косата да е изцяло суха, преди да започнете. След това би трябвало да я разделите на кичури, като започнете от долу нагоре. В взаимозависимост от дебелината на косъма и мечтаната плътност на къдриците ще дефинира какъв брой огромни да са вашите кичури. Колкото по-голям е секцията от косата, която сте избрали да обработвате, толкоз по-големи и свободни ще са къдриците.
  • На първия кичур започнете покрай корените на косата. Бъдете деликатни и не се приближавайте прекомерно покрай скалпа, с цел да не нараните кожата.
  • Внимателно издърпайте пресата надолу по косъма – тъкмо както бихте създали при изправяне. Вместо да прекарате пресата до връхчета на кичура, спрете по косъма до там, от където желаете да стартират къдриците, и завъртете пресата на 180 градуса.
  • След това деликатно издърпайте надолу напряко през останалата част от косата. Препоръчвам да употребявате преси с гъвкава плоча – каквато е пресата за коса Panasonic EH-HS0E: Enrich + Advanced Care – гъвкавите плочи държат косата крепко, без да й предизвикват вреди, до момента в който я обработвате.
  • За по-естествен тип предлагам да започнете къдренето от средата до края на кичура. Това придава по-мек, по-естествен тип. Също по този начин можете да изберете да прокарате пресата тъкмо през връхчетата на косата за навит край или да пуснете пресата тъкмо преди края на кичура за естествено начупване без изпитание.
  • След като сте създали цялата коса, използвайте пръстите си или гребен с необятни зъби, с цел да разчупите къдриците за по-естествен тип. Нанесете лак за коса или спрей за текстура, с цел да завършите.
  • Ако употребявате пресата си за изправяне, с цел да вършиме къдрици, просто би трябвало да се упражнявате. Искате придвижването да става безпроблемно и непрестанно? Тогава – процедура, процедура, процедура! Направете дребна подготовка с изключена преса, с цел да можете да усвоите придвижването, преди да започнете.
  • Ако бързате, само че желаете да добавите малко палавост и текстура към косата, разделете я напълно непринудено и прибавете меки талази през средата до долната част на косата.

 Как постоянно да реализираме красиви къдрици или изправена прическа с преса вкъщи?

По отношение на верните техники за изправяне на косата той споделя:

  • Ако чуете тон от изпаряване от косата, когато поставяте пресата – косата ви е към момента мокра. Никога не използвайте преса на влажна или мокра коса, с цел да не я увреждате.
  • Независимо дали употребявате пресата за изправяне, или къдрене, дръжте кичурите изпънати. Това ще понижи потребността от няколко минавания до постигане на стремежи резултат, което значи по-малко вреди.
  • Въпреки че пресите за изправяне през днешния ден доближават доста високи температури, би трябвало да употребявате настройката за температура на нагряване. Обичам пресите с топлинни датчици, какъвто е моделът Panasonic EH-HS0E: Enrich + Advanced Care, който има високоскоростен образован термосензор и употребява неповторима технология nanoe за обогатяване и отбрана на косата.

 Как постоянно да реализираме красиви къдрици или изправена прическа с преса вкъщи?

Пресата за коса, която Дъглас предлага, е част от новите оферти на известната марка. В нея още веднъж виждаме японските високи упования за качество, трансформирали се в безусловно наложителни за асортимента на марката.

Какво прави пресата специфична? EH-HS0E “Enrich + Advanced Care “ на Panasonic е оборудвана с плочи, при които топлината се разпределя отмерено за по-красив краен резултат и по-гладка коса.

Високоскоростните интелигентни температурни датчици мерят температурата на плочите и спомагат за поддържането на топлината от самото начало, което значи бързо и дейно оформяне на прическата с едно придвижване.

С преса като тази си спестяваме и от времето за подготовка заран. Със единствено 20-секундно бързо нагряване, което доближава до 100° C, отстраняваме всеки фактор на закъснение.

Усъвършенстваните гладки керамични плочи разрешават гладко плъзгане през косата, като това в същото време минимизира натоварването върху косата.

Истинската магия обаче е в специфичната технология nanoe на Panasonic. Тя извлича влагата от въздуха, с цел да сътвори дребни, пулверизирани водни частици, които проникват в косата ви, до момента в който я оформяте. Това резервира салдото на влагата в косата ви, придавайки й здравословен, безукорен искра с по-малко къдрици.

Научете повече за Panasonic и продуктите на марката на формалния им уебсайт.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР