Кой ще спечели? Мъжът, изобретил най-смъртоносното оръжие на човечеството, или

...
Кой ще спечели? Мъжът, изобретил най-смъртоносното оръжие на човечеството, или
Коментари Харесай

Барби или Опенхаймер? И двете. Киното оживява благодарение на два противоположни филма и много мемета

Кой ще завоюва? Мъжът, изобретил най-смъртоносното оръжие на човечеството, или русокоската в яркорозовата рокля? " Опенхаймер " на Кристофър Нолан и " Барби " на Грета Геруиг са два кино лентата, които не могат да бъдат по-различни, само че те са едни от най-дългоочакваните министър председатели този месец, а стартирането им по кината в един и същи ден е сигурна причина за титанична конкуренция - само че не и съгласно интернет.

Докато първичните онлайн полемики към двата кино лентата се концентрираха върху това кой план ще бъде по-добър и по-успешен, доста хора в обществените мрежи предложиха опция: вместо да избирате дали да гледате " Опенхаймер " или " Барби " на 21 юли - гледайте и двете.

Този избор даже се трансформира в тренд, който получи името " Барбенхаймер ". Както присъща на обществените мрежи, последваха безкрайни смешки, миймове и почитател арт, които сплотяват тези два изцяло противоположни кино лентата.

`Barbenheimer` will win all the awards

Artist:
— ScreenTime (@screentime)
Макар че някои просто се забавляват с това, се оказва, че има същински интерес към прожекциите и на двата кино лентата. Фенове на Нолан, Барби и киномани в разнообразни страни провеждат двойни прожекции, където един след различен ще бъдат пускани " Опенхаймер " и " Барби ". Това е изключително любопитно решение, като се има поради, че първият филм е тричасова мрачна история за основателя на атомната бомба, а вторият е сантиментална и леко сладникава комедия.

Но от ден на ден хора се замислят да се отдадат на този близо петчасов маратон. По информация на холивудското издание " Variety " 20 хиляди души са закупи билети и за двете министър председатели в един и същи ден в американските салони - благосъстоятелност на AMC Theaters Stubs.

В киноманията даже ще се включат и самите съперници. Режисьорката на " Барби " Грета Гервиг и звездата на кино лентата Марго Роби към този момент демонстрираха, че имат билети за прожекцията на " Опенхаймер ", а Силиан Мърфи - който играе Опенхаймер, е върнал жеста и ще е измежду феновете на сантименталната комедия.

Greta Gerwig and Margot Robbie seated for Oppenheimer
— Film Updates (@FilmUpdates)
Някои почитатели се тормозят, че цялата еуфория към " Барбихаймер " е засенчила характерността на двата плана. Но макар инцидентна обща реклама разликите им са явни: " Барби " е ориентиран към по-млада публика и е с рейтинг PG-13, до момента в който филмът на Нолан е оценен с рейтинг R и в него има включени подиуми за по-възрастни.

Но в решението двете продукции да бъдат пуснати в един и същи ден няма нищо инцидентно. Това е така наречен класическо контрапрограмиране, с което Холивуд има огромен опит. Пускат се два изцяло разнообразни кино лентата, които не притеглят една публика, с цел да може и двата да реализират обилни триумфи в боксофиса.

Този път обаче нещата може да са разнообразни. Във всеки случай конкуренцията е потребна за киното, а Холивуд към момента се нуждае от блокбъстър това лято, откакто никое от новите заглавията досега не е съумяло да пожъне необикновен триумф. Последната вяра беше в " Индиана Джоунс и реликвата на ориста ", само че продажбите за билети паднаха фрапантно след слаб старт още в първата седмица.
Barbieheimer (2023)
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР