Кой ще поправи това? Наскоро БДЖ тиражира информацията, че щели

...
Кой ще поправи това? Наскоро БДЖ тиражира информацията, че щели
Коментари Харесай

Градският транспорт в София е пълен ужас

Кой ще поправи това?
Наскоро БДЖ тиражира информацията, че щели да компенсират пасажерите на бързия трен София- Бургас, които повече от 3 часа чакаха заминаването му. Тези, които се отказали ще си получат назад парите за билетите. Другите, които са чакали, ще получат безвъзмезден, двупосочен билет. Това ме предизвика да се замисля, кой пък мен ще ме компенсира за градския превоз в София?
За чакането – ужасът да пътуваш в градски превоз, в София и през зимата, е извънредно явен за всеки гражданин на столицата. Крайни тапи, извънредно очакване, безконечен тормоз. Едно от най-неприятните неща обаче е самото очакване. Въвеждането на електронни табла, на които ти изписва какъв брой време остава до рейса, беше хубава алтернатива, в случай че работеха.
На доста места в столицата, изключително в студа, те получават някакъв проблем, при което или изписва дежурното „ 1 минута”, или изобщо не регистрират нищо. Така ти си стоиш и чакаш да пристигна рейсът, неразбираемо какъв брой време. Да, можеш да провериш в онлайн разписанието, само че от време на време и то не е изключително постоянно. Миналата година да вземем за пример, на една от спирките на градския превоз на ул. " Околовръстен път ", се получи невиждана опашка от чакащи за рейс 111, тъй като имало забавяне и огромно запушване. Така нормално рейсът, приближаващ вечер през към 30 минути, се забави повече от час. Е, нямаше отплата за никой.
За чалгата – всеки возил се в столицата най-малко един път е попадал на обстановка, при която водачите слушат чалга радио. Да, няма нищо неприятно – ще си кажете вие. Обаче има. Ако съпоставим Европата, толкоз употребен израз в днешно време, ще забележим, че там водачите рядко слушат музика, до момента в който карат рейсове.
В Португалия да вземем за пример даже не можеш да попаднеш на сходно нещо, тъй като водело до причина от разпръскване и вероятно ставане на ПТП. Тук не е по този начин. Звучни чалга ритми развличат водачите в дългите им смени, а пасажерите – принудени поради пътуването, би трябвало да се преценяват с музикалните усети на своя лидер.
За неналичието на колани – водачите пренасящи пасажери е разумно да имат в рейсовете си колани. Инцидентът край Своге го потвърди. Само че в градския превоз в София няма колани. Да, може би тъй като има правостоящи. Да, може би законът не го задължава. Да, може би... ДОЧЕТЕТЕ ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР