Кой ще наследи Борис Джонсън на поста министър-председател на Великобритания

...
Кой ще наследи Борис Джонсън на поста министър-председател на Великобритания
Коментари Харесай

Кой ще е следващият премиер на Великобритания - Лиз Тръс или Риши Сунак

Кой ще наследи Борис Джонсън на поста министър-председател на Англия - този въпрос ще стане явен до понеделник на обяд. Основните кандидати за мястото са Лиз Тръс и Риши Сунак, като един от тях двамата ще стане идващият водач на Консервативната партия, а по-късно и министър председател на страната.

Наследството обаче не е чак толкоз ослепително, защото идващият министър-председател ще би трябвало да се оправи с редица проблеми, измежду които затъващата стопанска система, в която инфлацията бележи 40-годишен връх.

Настоящият външен министър Лиз Тръс е посоченият за любимец претендент в конкуренцията. Тя към този момент направи няколко предизборни общеания като това да разгласи спомагателна помощ за отбрана на потребителите в границите на седмица, откакто поеме поста. В проектите ѝ влизат още намаляне на налозите с 30 милиарда паунда посредством приемането на ексклузивен бюджет по-късно този месец. Тя сподели, че ще се откаже краткотрайно от зелените такси върху сметките за сила и ще анулира нарастването на националното обезпечаване, въведено по време на мандата на Джонсън.

Нейният противник - някогашният министър на финансите Риши Сунак, към този момент даде знак, че счита, че е изгубил, като съобщи, че работата му " в този момент е просто да поддържа консервативното държавно управление ". Неговите обещания включваха заплащания в размер на 15 милиарда паунда, в това число 400 паунда за всички семейства. въпреки и двамата кандидати за поста да обявиха, че ще е нужна спомагателна поддръжка, откакто прогнозите за разноските набъбнаха в допълнение.

Победителят от този политически дуел ще стане явен в понеделник в 12.30 часа локално време. Новоизбраният водач на Консервативната партия по-късно ще замине за Шотландия, където ще се срещне с кралица Елизабет, която ще изиска от него да сформира държавно управление.

Англия се намира в сложна обстановка от 7 юли, когато Борис Джонсън разгласи, че напуща, откакто държавното управление му беше белязано от прекалено много кавги. И Тръс, и Сунак бяха основни фигури в кабинета му, въпреки че Сунак подаде оставка в символ на митинг в последните дни от мандата на Джонсън.

Ако упованията се осъществен обаче, Лис Тръс ще стане четвъртият министър-председател на консерваторите от изборите през 2015 година насам. Тя ще е изправена пред дълъг, безценен и сложен лист със задания, които съгласно опозицията в английския парламент са резултат от 12-годишното неприятно ръководство на нейната партия. Няколко от тях приканиха за предварителни избори - нещо, което Тръс съобщи, че няма да допусне.

Депутатът Дейвид Дейвис разказа провокациите, които тя ще поеме като министър-председател, като " евентуално втория най-труден мандат след войната " от ръководството на Маргарет Тачър през 1979 година

Тръс съобщи, че ще назначи мощен кабинет и ще се откаже от това, което един от околните ѝ източници назова " президентски жанр " на ръководство. На първо място тя ще се заеме с неотложния въпрос за възходящите цени на силата. Средните годишни сметки на семействата за комунални услуги ще скочат с 80% през октомври до 3 549 паунда, а през 2023 година се чака да набъбнат до 6000 паунда, което ще съсипе персоналните финанси.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР