Кой обича вечните мърморковци? Хората, които постоянно се оплакват, вредят

...
Кой обича вечните мърморковци? Хората, които постоянно се оплакват, вредят
Коментари Харесай

Оптимистите ще живеят по-дълго

Кой обича безконечните мърморковци? Хората, които непрекъснато се оплакват, вредят на здравето ни. Не единствено психическото, само че и физическото, тъй като ни натоварват с проблеми – съществуващи или не – и са поначало черногледи. Песимистите са нормално и хора интроверти – затворени в себе си, избягващи обществените контакти, предпочитащи да останат под одеялото у дома пред тв приемника, в сравнение с да излязат да се видят с другари. Истината е, че обществените контакти са освен наслаждение, само че и умеене. Изискват време, внимание, старания, които не всеки е подготвен да постави.

Скорошно изследване от Националната академия на науките на САЩ  откри, че хората, които са екстроверти, оптимисти, имат ярък взор към живота и са лъчезарни и отзивчиви, имат доста по-голям късмет да живеят по-дълго. Това е по този начин, тъй като нормално такива хора са и прочувствено постоянни, намират се в естетика със себе си и със света. Също по този начин не се задълбочават в проблемите, а ги одобряват като естествена част от живота и се изправят самоуверено против тях. Затова такива хора постоянно са наричани късметлии или целунати от ориста, което в действителност въобще не е наложително. Те просто не натрапват проблемите си на другите и хората остават с усещането, че им върви по вода.

Колкото по-малко уплашени сте, толкоз по-малка е и вероятността да страдате от болести на сърцето, нервната система или да развиете рак. Пълноценният и благополучен живот ви обезпечава и положително здраве и късмет да доживеете до 85-90-годишна възраст.

С други думи, в случай че сте благополучен човек, в случай че сте необятно скроен, в случай че имате доста другари, в случай че обичате да се усмихвате и сте оптимист, най-вероятно ще се радвате още дълго на живота.

Усмихнете се!

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР