Кой може да бъде солист на симфоничния оркестър? С този

...
Кой може да бъде солист на симфоничния оркестър? С този
Коментари Харесай

Безплатен концерт за малки и големи днес във Варна

" Кой може да бъде солист на симфоничния оркестър? " С този въпрос ще стартира цветният предколеден концерт „ Оркестърът и солистите “, в който ще се изявят дребните гении от НУИ „ Добри Христов “, припомня Moreto.net.

От 11 часа, зала 1 на Фестивален и конгресен център с вход свободен децата и техните родители ще се срещнат с хубостта на класическото изкуство. В спектакъла присъединяване ще вземе симфоничният оркестър на НУИ „ Добри Христов “ с диригент маестро Страцимир Павлов. Концертът ще е доста специфичен за оркестъра, тъй като с него стартира поредицата от прояви, отдадени на 75-годишния празник на учебното заведение.

На сцената ще излязат дребните балерини и балетисти от НУИ „ Добри Христов “, ще има български фолклорни танци. В програмата ще прозвучат известни пиеси като „ Музикален миг “ от Шуберт, „ Любовен романс “ за китара от Гомес, „ Ръченица “ на Петко Стайнов, „ Пътуване с шейна “ от Лирой Андерсън и „ Маршът на светците “. Както всякога публиката от „ музикалните килимчета “ ще взе участие в музикалните игри дружно с водещата, Госпожа Виола, и Маестро Страцимир Павлов.

„ Оркестърът и солистите “ е следващата среща на децата с „ Варненско лято за деца “ - съпътстваща стратегия на Международния музикален фестивал „ Варненско лято “ 2019. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР