Кой кара повече - собствениците на електрически или на автомобили с

...
Кой кара повече - собствениците на
електрически или на автомобили с
Коментари Харесай

Собствениците на електромобили карат повече!

Кой кара повече - притежателите на електрически или на коли с ДВГ? Отговор на този въпрос дава изследване на Nissan. Според него водачите на електроавтомобили в Европа карат средно с 630 километра повече годишно от шофьорите на конвенционално задвижваните транспортни средства.

Шофьорите на електрически автомобили изминават приблизително над 14 200 километра годишно в Европа. За разлика от това, годишният пробег на колите с двигатели с вътрешно горене е приблизително 13 600 километра. Електрошофьорите карат най-много в Италия - повече от 15 000 километра междинен пробег годишно са достатъчни за първото място на страната пред Холандия с 14 800 километра.

Проучването засягаше освен пробега, но и включваше нормалните въпроси за електромобилност. По-голямата част от европейските водачи на електро автомобили (69 процента) към този момент са доволни от наличната сега инфраструктура за зареждане. Постепенното й разширяване вероятно ще усили този брой в бъдеще и ще опровергае мита за несъответстващата или недостатъчна инфраструктура за зареждане, съгласно Nissan.

По-голямата част (58 процента) от тези, които карат автомобил с ДВГ, посочват като най-големия си проблем по-малката гама електрически коли. Анкетираните считат че по-голям пробег (38 процента), опростеното, стандартизирано зареждане (32 процента) и по-добра инфраструктура за зареждане (30 процента) биха могли да насърчат още повече преминаването към електромобилност. Шофьорите на електроавтомобили - 70 процента от интервюираните оценяват предлаганият пробег като по-добър от очакваното.

Анкетираните виждат проблеми и в други области. В допълнение към тези със зареждането и инфраструктурата, 56 процента от интервюираните водачи на автомобили с вътрешно горене считат, че електрическите коли са по-скъпи за закупуване от бензиновите и дизеловите автомобили. Тези, които наистина обмислят електрическо шофиране, обаче виждат „ подправени “ легенди в процеса на зареждане (28 процента), времето за зареждане (30 процента) и разноските за електрически транспортни средства (31 процента).
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР