Кой е Скот Макафи, съдията, назначен да наблюдава делото Тръмп в Джорджия?

...
Новозаведеното дело срещу бившия президент Доналд Тръмп и неговите съобвиняеми,
Коментари Харесай

Новозаведеното дело срещу бившия президент Доналд Тръмп и неговите съобвиняеми, обвиняващи ги в участие в заговор за отмяна на резултатите от президентските избори в Джорджия през 2020 г., е възложено на съдия, който е грузинец доживот.

Скот Макафи стана съдия във Върховния съд на окръг Фултън през февруари след кариера, в която е работил като прокурор и главен държавен инспектор, където е „отговорен за разследване на твърдения за измами, разточителства и злоупотреби в изпълнителната власт на държавното управление. ”

Когато беше назначен за генерален инспектор през март 2021 г., губернаторът на Джорджия Брайън Кемп, републиканец, го нарече „силно допълнение към моята администрация“.

„Неговият опит като твърд прокурор го подготвя да търси измами, разхищения, злоупотреби и корупция и да изправя пред правосъдието тези, които нарушават закона“, каза Кемп.

Преди ролята си на IG той е работил като помощник-прокурор на Съединените щати в Северния окръг на Джорджия и като старши помощник-окръжен прокурор в съдебен окръг на окръг Фултън в Атланта. На тези позиции той преследва дела за трафик на наркотици, измами, въоръжени грабежи и убийства.

Според биографията му на генерален инспектор Макафи получава бакалавърска степен от университета Емори по музика, където получава стипендия да свири на виолончело в оркестъра на университета. Получава докторска степен от Юридическия факултет на Университета на Джорджия.

Той е израснал в Кенесоу, Джорджия, и е женен със съпруга и две деца. В допълнение към професионалната си юридическа кариера Макафи е водолаз доброволец и капитан на своя тенис отбор.

Обвинителният акт, който беше повдигнат късно вечерта в понеделник, обвинява Тръмп по 13 пункта, включително обвинение за рекет за предполагаем опит за незаконна промяна на резултата от изборите в Джорджия през 2020 г. Тръмп, който е сред 19-те обвинени по случая, отрече всяко нарушение.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР