Кой е най-популярният българин извън пределите на страната!? Не малко

...
Кой е най-популярният българин извън пределите на страната!? Не малко
Коментари Харесай

„10-те най“ на Азис

Кой е най-популярният българин отвън рамките на страната!? Не малко родни гении и спортисти са популяризирали България на международно равнище. Разбира се, едни от правилните отговори са Христо Стоичков, Григор Димитров и Димитър Бербатов. Но напоследък още едно име се прокрадва в тези редици, за смут на кисели интелектуалци и античалгарите.

Васил Троянов Боянов или както е по-популярен Азис, беше включен в класацията на „ New York Times “ – 25 песни, които ни демонстрират бъдещето на музиката, с песента си „ Хабиби ”. Това е последният план на изпълнителя, към този момент трансформирал се в цялостен шлагер и направил близо 24 милиона прегледа в YouTube, до момента. Парчето е измежду най-споделяните във Фейсбук през последните месеци, а във видео платформите могат да се видят почитател версии от Тайланд, Виетнам, Турция и Англия.

Без подозрение всеки в България знае кой е Азис. Така че, както и да го представим, няма да бъде нещо ново, само че въпреки всичко – в резюме! Пътят на Васко стартира от едно ромско семeйство от Костинброд, с цел да доближи до едни от най-големите подиуми у нас и по света.

Той е роден на 7 март 1978 година и като характерен представител на зодия Риби е мощно прочувствен, акуратен и най-важното са всеки актьор – идеалист. А, в случай че съдим по-успеха му от началото до момента, то фантазията му е станала повече от действителност.

Първите му изяви на сцена са дружно с отбор „ Рома ”, когато е на десетгодишна възраст. Началото на професионалната му певческа кариера е през 1999 година, когато той подписва първия си продуцентски контракт и когато в действителност се ражда Азис. Певецът избира псевдонима си от името на основния воин в турски филм.

През същата година излиза и дебютният му независим албум, озаглавен „ Болка “. Първата провокация на Азис идва през февруари 2000 година, когато снима клип на песента „ Еротик “ от идния му втори албум. Той се появява на сцена и фотоси с грим, изсветлява косата си и си вгражда кичури.

През лятото на 2002 година артистът към този момент е постигнал задачата си – няма българин, който да не знае кой е Азис. Но всички го познават освен с провокативния му имидж, а и с изключителния певчески гений, който има.

През 2006 година той се „ дами ” за Ники Китаеца и двамата вземат участие във втория сезон на шоуто „ VIP Brother “.

През 2007 година Азис започва лично телевизионно шоу в ефира на към този момент несъществуващата към този момент TV2, което се споделя „ Вечерното шоу на Азис ”.

Днес Васко има дъщеричка Рая, която е решил да не демонстрира пред света, може би с цел да я защищити, доколкото може. Казва, че желае да я научи да бъде добър човек. Предпочита да прекарва свободното си време у дома, а напоследък участията му са единствено отвън рамките на България.

Азис е следващата звезда, която поканихме да взе участие в самодейността ни „ 10-те най на… “. Ето неговата десетка.

1. Най-добре се усещам, когато… съм самичък и на мрачно. Моят дом е толкоз мрачен, че, в случай че не го познаваш, ще се спънеш и нараниш. В светли хотели без дебели пердета отхвърлям да дремя. Тъмнината и тишината са моето избавление от всичко.

2. Най-голямата ми слабост… Нямам недостатъци. Имам краткотрайни влечения към храна, спорт или такива маловажни неща.

3. Научих се… да мога без всичко. Да не чувам какво приказват хората за мен. Научих се, че музиката ми е най-важната част от мен. И че музиката ми влияе върху хората като мас, лекарство против всичко неприятно.

4. Най-хубавият спомен от детството ми…
Не вардя хубави мемоари от детството си. Бях комплициран, безпаричен и изплашен от света. Аз бях извънредно друго дете от всички останали. Женствен и нерешителен.

5. Най-нелепата неточност, която постоянно повтарям… Не дублирам грешките си. Нали те са, с цел да се учим от тях.

6. До леглото си постоянно имам… очилата ми с диоптър. Без тях мъчно се оправям. Почти никой не знае, само че аз нося огромен диоптър.

7. Пристрастен(а) съм към… фамилията си. Обожавам всички членове на моето семейство. Човек е това, което са неговите близки.

8. Когато искам…, би трябвало да стане. Кажа ли, че нещо би трябвало да се получи, то постоянно става. Вярвам в себе си и гения си. Обожавам гласа си и всичко, което върша с него.

9. Разбирам, че ме лъжат, когато… Не поддържам връзка с лъжци или непознати хора. Лъжата я пипвам още преди да е излязла от устата на човек. Следя доста деликатно езика на тялото.

10. За да завоюват доверието ми, трябва… доста време, което мога и да не ти дам. Особняк съм.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР