Кой е градът, в който половината от регистрираните автомобили са

...
Кой е градът, в който половината от регистрираните автомобили са
Коментари Харесай

Намериха град, в който над половината коли са Mercedes

Кой е градът, в който половината от записаните коли са от марката Mercedes? Колкото и да е необичайно, това обитаемо място не е в Германия или друга страна от Западна Европа. Не е и в Албания, където колите на тази марка са на голяма респект, оповестява Automedia.

``
реклама

Градчето Имотски се намира в Хърватия, като е напълно покрай границата с Босна и Херцеговина. От 16 000 регистрирани на неговата територия коли повече от половината са на Mercedes, оповестява вестник Dnevnik.hr. И добавя, че жителите на града възнамеряват освен да влязат в Книгата на рекодите Гинес, само че и да повдигнат монумент на немския автомобил.

Популярността на колите на Mercedes-Benz се изяснява с обстоятелството, че огромна част от жителите постоянно са пътували, с цел да работят в Германия и да изхранват фамилиите си. Сред локалните се е смятало за изключително влиятелно, да се върнат вкъщи с автомобил на производителя от Щутгарт.

Според основателите на концепцията за изграждане на монумент на марката, някои от жителите имат чудесно непокътнати коли на Mercedes-Benz, създадени през 60-те и 70-те години на предишния век. 

Впрочем, строителството на паметника към този момент е почнало, като концепцията е той да представяла модела Mercedes-Benz W115, който е и най-популярният измежду локалните поданици (произвежда се през интервала 1968-1976 година Цената на паметника е 60 000 евро, като половината към този момент са събрани от доброволни дарения.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР