Кой е един от най-големите спонсори на БФС? Отговорът на

...
Кой е един от най-големите спонсори на БФС? Отговорът на
Коментари Харесай

БФС е събрал 350 000 лева от глоби

Кой е един от най-големите спонсори на БФС? Отговорът на този въпрос не се крие в някоя компания или институция. Той гравитира към едно фразеология - Дисциплинарна комисия. Проучване на " Мач Телеграф " демонстрира много впечатляващи числа, постъпили в касата на футболната централа от наложени санкции на родните клубове. БФС е събрал близо 350 000 лв. след мачовете в efbet Лига. В нея даже не влизат самостоятелните наказания за жълти и червени картони, които се постановат на играчите, както и наказванията от шампионата за Купата на България.

Споменатата нагоре сума е събирателна от санкциите на всички клубове в елита поради провинения на почитателите им. Най-често тимовете са глобени поради факли, димки, обидни викания и хвърлени предмети от трибуните.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Категорично може да се каже Левски и ЦСКА - София са най-големите спонсори на БФС. Двата клуба са били санкционирани общо 144 450 лв. от началото на сезона. Това прави цели 41,7% от общите парични санкции в елита, а тази цифра можеше да е и още по-солидна, в случай че почитателите на ЦСКА - София не бойкотираха дуелите на своите любимци през по-голямата част от акцията досега. Интересно е да се спомене, че " сините " почитатели не пропущат да се отчетат при всеки мач. С други думи - на " Герена " са санкционирани след всеки кръг в елита. " Червените " са пропуснали два пъти - един път при гостуването на Ботев (Пд) в Коматево, където обичайно гостуващата агитка е дребна. Вторият път бе в Бистрица против ЦСКА 1948, където ултрасите не влязоха на трибуните, а гледаха мача от рид над стадиона.

Иначе би трябвало да уточним, че клубовете не внасят санкциите действително в касата на БФС, а централата им ги удържа от приходите от телевизионни права, което подсигурява, че парите ще бъдат прибрани.
 БФС наказа ЦСКА - София с над 6000 лв., Славия и Локо (Сф) също със съществени санкции БФС наказа ЦСКА - София с над 6000 лв., Славия и Локо (Сф) също със съществени санкции
Само за съпоставяне ще дадем общите санкции на тимовете от Премиър лийг в Англия. От началото на сезона там сумата е общо 1 300 000 паунда. Това се равнява на близо 2 900 000 леви.

" Мач Телеграф "

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР