“Кой даде на концесия пристанището Росенец - правителството на Бойко

...
“Кой даде на концесия пристанището Росенец - правителството на Бойко
Коментари Харесай

Радев за Росенец: Ще видим дали прекратяването на концесията на Росенец е заради корпоративни апетити или заради кризисен пиар

“Кой даде на концесия пристанището Росенец - държавното управление на Бойко Борисов за 35 години. Служебното държавно управление не е удължавало концесията, просто остават 24 години от нея. Служебното държавно управление не я приключи, тъй като се водеше битка с галактическите цени на горивата, които ни докараха четворната коалиция ", сподели той.


Това съобщи президентът Румен Радев по отношение на концепцията на ГЕРБ, Движение за права и свободи и ПП-ДБ да се приключи концесията на пристанище Росенец, съобщи кореспондент на БГНЕС.

“Предстои да забележим дали това предложение на ръководещите е вследствие на корпоративни апетити или спешен пиар, с цел да забравим кой ни докара до 30% по-скъп съветски газ, и за Джемкорп ”, сподели още Радев.

“Служебното държавно управление единствено за пет месеца събра налози от Лукойл в размер на 180 млн. лева - два пъти повече в сравнение с постоянните държавни управления за 15 години. Надявам се са си създали оценка на риска какво има зад пристанището и по какъв начин ще се отрази всичко върху цената на горивата ”, посочи още президентът.

Радев разяснява, че съпредседателят на Демократична България Христо Иванов прави всичко, с цел да забравим " подлостта, с която той е измамил своите гласоподаватели и е предал своите полезности ". “Той извая целия си политически опит като герой против мафията, която той назова " Борисов ", и против задкулисието, което той назова " Пеевски ", а сега той не просто се прегърна с тях, той им слугува. Чувам, че щял да трансформира България за две години. Интересно с кого и по какъв начин ще промени България, тъй като Иванов щедро ни напояваше, че ГЕРБ и Движение за права и свободи би трябвало да бъдат държани надалеч от ръководството, през днешния ден той им го подари ”, сподели още президентът.

“Как промени България Христо Иванов за 8 месеца ръководство - докара ни с 30% по-скъпа газ от съветски медиатори, не задействаха процеса " Александруполис- Бургас ", не реалокираха регистрацията на Лукойл, постоянно държавно управление за 8 месеца не написа нито един закон по ПВУ, по този начин ли ще променяме България ”, попита още Радев.

Относно претендента за кмет на Политическа партия Васил Терзиев, Радев разясни, че не е правилно да се съди за децата на Държавна сигурност по техните родители. “Това е урок за хората, които дълги години осмисляха своето политическо съществуване с линчуване на всички, свързани с Държавна сигурност, а през днешния ден издигат тъкмо такива хора. Що се отнася до претендента за кмет на София - Васил Терзиев, за мен човек, който предава родителите си, ще съобщи и родината си ”, счита президентът.

“Аз чакам държавното управление да отстоява българския интерес, време е да се заеме с българския дневен ред. По това ще осъждам и за своето отношение към ръководещите ”, добави още той.

Относно вписването на българите в Конституцията на РСМ, Радев акцентира, че той самият е сложил въпроса преди две години. “Тогава приканих всички европейски институции и водачите на европейските страни за гарантиране правата на хората с българско съзнание. Отне ми година, за жалост, да увещавам политическите партии тук. Свиках Консултативен съвет за национална сигурност, където настоявах всички партии да излезем с консенсус и да настояваме за вписването на българите в Конституцията на РСМ, като наложително изискване, с цел да влезе страната в Европейски Съюз. Само една партия - Има Такъв Народ, Тошко Йорданов поддържа това мое предложение ”, сподели още Радев. Това, което ме тормози е, че българският парламент и българският кабинет не реагираха на декларацията на Бундестага. Явно благодарение на лобиране от РСМ е направена една такава декларация. Наложи се аз да адресирам писма до всички европейски водачи за отстояване на нашата позиция ”, разясни президентът Радев.

Относно заканите за ликвидиране против министъра на защитата Тодор Тагарев, президентът се разгласи изрично срещу това да бъде заплашван който и да е български жител. “Да повдигна тематиката за уеб страницата Миротворец. Знаете, че когато имаше закани към Христо Грозев, страната се задейства мигновено, с цел да подсигуряваме неговата сигурност. Очаквам българското държавно управление най-накрая да вземе отношение по този случай, без значение какъв е, само че да се разбере дали това са подправени, реалистични сигнали, до каква степен са достоверни, би трябвало да има деяние ”, сподели още президентът./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР