Кой да знае?“ е забавен гид в света на познанието

...
Кой да знае?“ е забавен гид в света на познанието
Коментари Харесай

Излезе уникален наръчник по любознателност

Кой да знае? “ е занимателен гид в света на познанието (издание на "Книгомания "), в който ще откриете над 130 въпроса, дефинирани по този начин, че да предизвикат вашата ученолюбивост. А отговорите освен ще ви осведомят, само че и ще ви изненадат. Отделните раздели покриват необятен набор от области:

Време и климат, Здраве и медицина, Животни и растения, Древна история, Храна и питиета, Литература, География, Химия, Кино и спектакъл, Космически пътувания. Всяка от главите приключва с тест, с цел да ревизирате наученото. Кой да знае? Умира ли се от разрушено сърце? Защо на жирафите не им се завива свят? Кой е измислил нарязания самун?

Бъдете измежду най-забавните приказливци в служебните почивки, измежду най-начетените на другарски събирания и измежду най-умните на коктейлното празненство. Независимо дали се пробвате да впечатлите сътрудниците си или просто се нуждаете от попълване на общата просвета, „ Кой да знае?” е книгата за вас. Тези истории могат да изненадат и удовлетворят даже най-запалените фенове на забавни обстоятелства. Книгата обгръща всевъзможни сфери – от обстоятелствата за чумата през Средновековието и за архитектурата в Рим, през малко известните занимания и навици на известните писатели, та до менюто на Международната галактическа станция.

Със занимателните проби в края на всеки раздел за нула време ще се сдобиете с добро име на всестранно развита персона. Събудете мозъка си с този алманах, който ще ви накара да възкликнете: „ Кой да знае?” Сара Хърман е английска писателка, редакторка и търсачка на любопитни обстоятелства. Работила е за списанията TotalFilm, StarWarsInsider и за формалните страници на няколко телевизионни сериала, в това число „ Изгубени”, „ Анатомията на Грей”, „ Торчууд” и „ От местопрестъплението”. Хърман е била редактор на редица други издания, като TheIngénue, TheLab Magazine и GetFresh!. Автор е на книги за LEGO, на TheClassicGuide to FamousAssassinations [„ Класическият гид на фамозните покушения “] и други. Живее в Норич, Англия.

Хората с необятна обща просвета постоянно будят удивление. Ако не успявате да четете толкоз, колкото ви се желае обаче, или пък нямате време за бързи информации в интернет, този къс справочник ще ви даде освен отговори, само че и ясни пояснения какво, къде и за какво се е случило нещо. Разбира се, никога концепцията не е да намалите четенето; в противен случай, надяваме се тази книга да ви предизвика към още любопитни въпроси, а откакто прочетете някои от включените отговори, да възкликнете „ Кой да знае! “.

Акцентът в този справочник по ученолюбивост е не просто да заяви за даден факт или събитие, а и да разшири визиите ви в съответната област и да ви накара да запомните обяснението. Затова в края на всеки раздел – Време и климат, Здраве и медицина, Животни и растения, Древна история, Храна и питиета, Литература, География, Химия, Кино и спектакъл, Космически пътувания – има къс въпросник, който да ви държи във форма.

В идващите раздели ще бъдете изправени пред забавни обстоятелства за бурно време, за анатомични функционалности, за изключителни творби на изкуството и за удивителни растения. Ще пътувате обратно във времето до земите на антични нации, ще разберете повече за живота на някои създатели, ще сложите защитните си очила за малко типичен опити. И в случай че всичко това не ви стига, направете околосветско странствуване, осведомете се за произхода на редица спортове и достигнете границите на Галактиката!

В „ Кой да знае? “ можете да четете непоследователно. Питали ли сте се дали е приключена Менделеевата таблица? А какво извънредно нещо е държал в кабинета си писателят Владимир Набоков? А ще повярвате ли, че закопчалката на сутиена е измислена и патентована от… Марк Твен? Сред включените 130 въпроса ще намерите обичайни и ексцентрични тематики, които вълнуват очевидно или подсъзнателно в действителност необятен кръг хора. Всеки от нас се е питал за какво прозявката е заразителна или какво демонстрира цветът на очите ни, за какво фламингото застава на един крайник, за какво плачем, когато режем лук или пък дали шоколадът е панацея.

От друга страна, в „ Кой да знае? “ ще намерите къси, само че запаметяващи се забавни пояснения на по научни въпроси като да вземем за пример за дългогодишната традиция у швейцарците, обвързвана със снежните човеци; за какво в Атлантика няма тайфуни, а торнада; че една от игрите при античните ацтеки прилича днешното „ Не се сърди, дребосъче “ и други А някои от провокациите са напряко пикантни като: имало ли е призрак в Парижката опера; живял ли е някой в Айфеловата кула или какви смешки и трикове е погаждал именитият детски публицист Д-р Сюс на издателите си, с цел да ги държи нащрек.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР