Кой да се досети, че само емпатия не е достатъчна?

...
Кой да се досети, че само емпатия не е достатъчна?
Коментари Харесай

Ардерн и Трюдо, левите любимци на Запада, най-сетне получават възмездие

Кой да се досети, че единствено емпатия не е задоволителна?

Двама водачи, които са стигнали до позициите си, демонстрирайки какъв брой доста могат да съчувстват, какъв брой доста могат да усещат, какъв брой доста ги е грижа, в този момент наподобява са в най-лошата позиция от съвсем всеки водач или държавно управление в демократичния свят.

Да вземем Джасинда Ардерн , министър-председателката на Нова Зеландия. Ардерн постоянно се е радвала на интернационална популярност надалеч оттатък равнищата, на които са се радвали множеството водачи от нейната дребна нация, тъй като е жена и тъй като наподобява, че в действителност е загрижена.

Всъщност загрижеността е номерът на Ардърн . Особено доста я бива да се извинява за неща, които не е направила. Лицето ѝ се сгърчва, гласът ѝ се накъсва, а международните новинарски излъчвания крещят в хор: „ От такива водачи имаме потребност! “.

За жал на новозеландския народ, това не е напълно правилно.

По-голямата част от света излиза от кopона-ерата. Англия, Слава Богу, наподобява проправя пътя и даже своенравни страни като Нидерландия стартират да осъзнават, че в случай че Обединеното кралство се е върнало назад в играта, не можеш постоянно да продължаваш да държиш народа си в локдayн.

Джасинда наподобява не си взема записка. Миналото лято тя затвори страната си за следващ път, откакто един мъж в Нова Зеландия имаше позитивен тecт за Koвид. Не бих желал да съм на негово място.

Дори Австралия, която беше една от най-стриктните и сурови страни по време на Koвид, към този момент стартира да анулира ограниченията. А Нова Зеландия?

Е, Ардерн разгласи следващ набор от ограничавания за сънародниците си.

Нова Зеландия наподобява пристрастена към тях. Международните медии още един път оглупяха пред Ардерн , когато тя даде конференция и разгласи напълно нови локдayни, признавайки че това ще анулира и личната ѝ женитба. Колко загрижена наподобява! Колко доста се сгърчва лицето ѝ, до момента в който приказва за тежкото състояние на сънародниците си. Колко е себеотрицателна да анулира даже личната си женитба!

Министър-председателката на Нова Зеландия явно е полудяла. Нямаше никаква причина да се демонстрира сходна угриженост. Нямаше никаква причина да си жертва опцията да надене брачните окови. Единственият проблем бяха ограниченията и тяхното унищожаване трябваше да бъде приоритет.

Вместо това, всички бяха подхлъзнати за следващ път от сърцатостта на Ардерн . А в действителност тя е отговорна за всичко това. Какво ще стане с Нова Зеландия? Може би ще остане вечно заклещена в лятото на 2020 година и в никакъв случай няма да пусне никого вътре или вън. Онези от нас, които в миналото са ходили там, ще описват на внуците си, които ще слушат в унес приказките за този далечен островен народ, който непринудено се е откъснал от останалия свят.

Или пък, в случай че някои скорошни социологически изследвания на публичното мнение са показателни, Нова Зеландия скоро ще се умори от грижовния си министър-председател. Пред лицето на растящата икономическа рецесия поддръжката на новозеландците за демократичната партия на Ардерн се срутва.

Но Ардерн не е единствената, която има сходно прочувствено и съчувствено държание.

Може би международният водач в този трик е някой с още по-мек глас и още по-хубава коса. Канадският министър-председател Джъстин Трюдо .

Вече стана ясно, че Трюдо в действителност е най-лошият водач в демократичния свят. Неговата единствена подготовка за тази роля е, че е бил начален преподавател и че преди него татко му е бил министър-председател.

Освен това той даде обещание да направи нещата разнообразни, да бъде по-емпатичен, да показва повече усеща, да бъде по-женствен и разбиращ.

Преди локдayна това се показваше в интернационалните пътувания, по време на които Джъстин си сменяше костюмите по-често от трупата на което и да е западно шоу. Но с идването на Koвид ерата Трюдо , сходно на Ардерн , наподобява си падна на мястото. Говореше какъв брой са значими вниманието, грижата един за различен и всякакви други фундаментални канадски полезности.

За жал, в случай че инцидентно не сте съгласни със свилокосия министър председател, той няма да има никакво време за вас. През последните месеци, когато останалият свят се адаптираше към Koвид, Трюдо като че ли изцяло се капсулираше по този въпрос.

В усилието си да убеди популацията да се вaкcиниpa, Трюдо направи всичко по силите си, с цел да оклевети несъгласните с него.

Стигна до такава степен, че назова всеки един, който не желае да си сложи вaкcинa, познайте какъв – рacист, жeнoмрaзец и какво ли още не. Трюдо няма доказателства за такива неща, само че това е модерният метод за отделяне на всеки човек или пък на група от хора. Казваш, че са paсисти, жeнoмpaзци, xoмофoби, тpaнсфoби или някоя другa от модерните уплахи, и сполучливо ги деперсонализираш.

За злощастие на Трюдо , мнозина канадци започнаха да разгадават тази остаряла игра и не се поддават на сходно увещание. И по този начин Трюдо откри, че условието му за вaкcинaция отприщи канадските водачи на камиони. Няма наложителна причина водачите на камиони (една от най-самотните специалности на света) да показват вaкcинaциoнeн пacпорт, с цел да могат да си правят работата. Но Джъстин реши, че би трябвало да показват, или ще изгубят поминъка си.

Миналия месец възвишен ескорт от хиляди камиони потегли към Отава. Когато дойдоха там за митинга си, Джъстин се престори, че го боли глава. Или по-скоро сподели, че се е срещал с някого, който познава някого, който един път танцувал с някого, който имал Koвид. И по тази причина министър-председателят постъпи рационално и се самоизолира.

Шофьорите останаха. И до момента стоят в Отава. Властите търсят метод да ги криминализират. Те търсят метод да криминализират даже хилядите канадци, които се събираха край пътищата, с цел да покажат поддръжката си. Полицията на Отава на процедура краде горивото на водачите, както и другите нужни артикули, с цел да принуди протестиращите да се махнат. Но водачите не помръдват.

Няма причина Трюдо да не се сдобри с водачите. Както и Ардерн да не спре да изолира островния си народ. Проблемът е че, когато си показал себе си за най-моралния човек в страната – най-съчувстващия, най-разбиращия – и си описал всичките си критици като нацисти, е мъчно да стъпиш на земята, която в миналото сме наричали обща.

Оказва се, че Джъстин, както и Ардерн, са оплетени в проблем, който напълно сами са основали.

Емпатията е надценяван трик в политическото водачество. Той работи единствено ненапълно. Много по-важни са мощният дух, качествата, адаптивността и компетентността.

Нито Ардерн , нито Трюдо демонстрираха което и да е от тези качества. И техните нации страдат вследствие на това.

Един водач може да желае да се показа за безпределно съчувствен, само че в случай че най-после нямаш нито съчувствие, нито даже схващане за жителите на личната си страна, значи казусът е в „ състраданието “.

Инфо: Ardern and Trudeau, the woke darlings of the Western world, are finally getting their comeuppance

Автор: Дъглас Мъри

Дъглас Мъри (роден на 16 юли 1979 г.) е английски създател, публицист и политически коментатор. Той е създател на Центъра за обществено доближаване и е асоцииран шеф на обществото „ Хенри Джаксън “, както и редактор на елитното английско списание за просвета и политика The Spectator .

Дъглас Мъри има престижа на потвърден и незабравим създател, който написа надарено и осведомено за литература и политика към този момент повече от две десетилетия. Той е англичанин, гeй, десен реакционер с изключително мощен персонален ангажимент към идеята за избавяне и запазване на европейската просвета.

През последните 10 години си извоюва репутацията на един от увлекателните и поредни бранители на свободата на словото. Проникновен критик на доктрината на мултикултурализма, проникнала на всички административни, медийни, културни и политически равнища в Европа.

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР