Кой, ако не чаровният Агент 007 може да спаси света

...
Кой, ако не чаровният Агент 007 може да спаси света
Коментари Харесай

Джеймс Бонд решава съдбата на филмовата индустрия - slava.bg

Кой, в случай че не чаровният Агент 007 може да избави света от невиждана опасност? Съвсем не на филм обаче интернационалното кино навлиза в кулминационната точка на своята история с коронакризата. А развръзката – считат специалистите на Запад, лежи на плещите на Джеймс Бонд.

В по-общ проект сексапилният скришен сътрудник с афинитет към мартинито (или бирата – б.а.) въплъщава всички холивудски блокбъстъри, които се отдръпнаха от филмовия календар тази година поради коронакризата. Предстоящото 25-о заглавие от франчайза - „ Смъртта може да изчака “, в това време е евентуално и рекордьор по брой заменени премиерни дати поради пандемията. „ Warner Bros.

направиха най-смелото нещо, като демонстрираха „ Тенет “ на Кристофър Нолан, когато го направиха, макар че знаеха, че резултатите няма да се приближат до прогнозните за обстановка отвън Коронавирус. Такъв жест обаче не бе изработен от Universal за Бонд.

Ако „ Смъртта може да изчака “ се измести още веднъж – навлизаме в Армагедон за промишлеността “, безапелационен е филмовият специалист Чарлз МакДоналд, представен от The Guardian. Причината – откакто „ Тенет “ не съумя да повлече крайник повече касови продукции да се появят на огромен екран макар рецесията, тези очаквания се разпореждаха точно на „ Смъртта може да изчака “

Проблемът в цялата система на киното, счита Стивън Гейдос от Variety, е, че тя и до момента третира блокбъстърите като машина за поддържане на виталните функционалности. Още преди светът да се затвори поради ковид, самостоятелното кино бе изтласкано в последна външна страна, а от афишите се подаваха единствено добре познатите ни лица на „ Отмъстителите “, „ Междузвездни войни “ и така нататък

„ Кинопоказът се бе свил до показ на касови заглавия “, декларира Гейдос, като добавя, че даже исторически видяно бизнесът е бил най-вече консервативно надъхан и в известна степен неприятелски към нововъведенията даже когато те засягат нещо дребно като инсталирането на поставки за чаши към седалките в киносалоните да вземем за пример.

Липсата на гранде холивудски продукции отвори „ прозорец “ за самостоятелното кино през последните месеци. Заглавията, които не разчитат на големите джобове на огромните студиа, съумяват освен да доближат до огромния екран, само че и да се задържат за по-дълго време на него. Така, даже и при понижен потенциал на залите, те доближават до своята си аудитория.

В ерата на ковид обаче феновете се нуждаят от спомагателен тласък. Навикът да излезеш на кино с другари след работа е в огромна степен опустошен поради страха на хората от болестта. А това са блокбъстърите и съществуването на жив или виртуален контакт с човек, звезда от филм, който е на показ. Така събитията – присъствени и онлайн, и хибридната дистрибуция на заглавията все още се виждат като съществени оръжия в арсенала на промишлеността против пандемията.

„ Истината е, че очакванията, че всеобщо хората ще се върнат в киносалоните през лятото, не се сбъднаха “, твърди МакДоналд. Тезата му предстои на сериозен разбор предвид на това, че страни като Франция, Испания и изключително Нидерландия се оправиха позитивно в по-топлите месеци макар към момента неотишлия си вирус.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР