Ковид е въздушно-капкова инфекция. Ако стоим затворени, случаите намаляват, в

...
Ковид е въздушно-капкова инфекция. Ако стоим затворени, случаите намаляват, в
Коментари Харесай

Ваксинираната доц. Светлана Велизарова: Да виждате по мен рога, опашка

Ковид е въздушно-капкова зараза. Ако стоим затворени, случаите понижават, сега, в който разхлабим ограничения, те ще се усилят. Това съобщи доцент Светлана Велизарова в телевизионно изявление.

По думите ѝ сега имаме много повече скрита заболяемост.

„ Милион и половина 2 милиона са минали към този момент през инфекцията. Всяка последваща вълна ще бъда по-слаба. Ние не може да бъдем затворени непрестанно и вечно “, уточни тя.

Доц. Велизарова разяснява и английският вариант на ковид.

„ Това не е нов вариант, това е разновидност на познатия вариант. Този вариант в България е видян още юни месец. Може би генна причина въздейства в България. Нищо чудно във вълната през ноември да се е следил “, изясни тя.

„ Ние би трябвало да отворим отчасти. На 1 февруари учениците би трябвало да тръгнат на учебно заведение, другояче ще изгубят цяла цялостна година. Възрастните носят по-голям вирусен товар, в сравнение с децата. Възрастните заразяват повече децата, в сравнение с противоположното. Това е един от причините ми за какво децата би трябвало да тръгнат на учебно заведение “, уточни тя.

Тя изясни и по какъв начин се усеща след поставената ѝ ваксина.

„ Всички, които сме имунизирани с първа доза, нашата втора доза се съхранява. Това е въпрос на персонално решение. Да виждате по мен рога, опашка. Минаха към този момент 10 дни от моята ваксина “, уточни тя.

По отношение на разликите сред имунизациите, тя разяснява, че Азтра-Зенека е векторна ваксина като противогрипната ваксина. Според разнообразни изследвания успеваемостта ѝ е 70-90%. Ако е 70% е малко, в случай че е 90% е по-приемливо. “, съобщи тя.

Ако би трябвало отново да се имунизиран, аз ще избера осведомителна RNK ваксина, тъй като тя е революционно изобретение за човечеството. Тя е ваксина, която работи по-различно от останалите. Нейните откриватели несъмнено ще станат нобелови лауреати. разработка ще помогне за доста повече неща,
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР